sâmbătă, mai 28, 2022

Fostul comisar-șef de la Penitenciarul Arad, Doru Belezan, a murit în timp ce-și ispășea pedeapsa pentru luare de mită!

 

Fostul comisar-șef de penitenciare Doru Mihai Belezan a murit marți, 17 mai, 2016, în timp ce-și ispășea pedeapsa de 3 ani cu executare la Centrul de reeducare minori Buziaș.
Cauzele decesului nu sunt încă date publicității – din informațiile noastre culese pe surse aflând doar că fostul șef al Serviciului Siguranță din Penitenciarul Arad își ispășea pedeapsa într-un centru „mai blând” al sistemului, pentru că făcuse parte, totuși, din elita ofițerilor de penitenciare… așa încât beneficia de un regim aproape liber.

Doru Belezan și soția sa au fost condamnați definitiv printr-o sentință pronunțată de Tribunalul Arad acum un an și rămasă definitivă la Curtea de Apel Timișoara.

Rezumatul sentinței:

Doru Mihai Belezan, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în timp ce, soția acestuia, Rodica Belezan, agent şef în cadrul Penitenciarului Arad a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani şi 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

„În data de 24.07.2014, inculpatul Belezan Doru Mihai, comisar şef de penitenciar, împuternicit şef serviciu siguranţă în cadrul Penitenciarului Arad, a primit de la martora denunţătoare suma de 2.000 de euro pentru a dispune ca fiul ei, deţinut în Penitenciarul Arad în executarea unei pedepse, să fie repartizat la un loc de muncă din cadrul penitenciarului. Inculpata Belezan Rodica Mariana, agent şef de penitenciar în cadrul Penitenciarului Arad, a înlesnit primirea de către inculpatul Belezan Doru Mihai, soţul său, persoană cu atribuţii în ceea ce priveşte repartizarea deţinuţilor la punctele de lucru, a sumei de 2.000 de euro de la martora denunţătoare, pentru ca acesta să dispună cu privire la scoaterea la muncă a fiului martorei denunţătoare, deţinut în penitenciar în executarea unei pedepse” – scrie în Rechizitoriul pe baza căruia cei doi soți… cadre vechi în Penitenciarul Arad… au fost condamnați.

Sursa foto: anp.gov.ro 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news