joi, martie 30, 2023

FRATRICID la Neudorf, la beție, pentru moștenire. Procurorul de caz: „Am stat toată noaptea cu el la audieri; nici măcar un moment nu a avut sentimentul de regret față de comiterea faptei”

Tragedia s-a consumat în noaptea de sâmbătă 11 spre duminică, 12 martie, în satul Neudorf (comuna Zăbrani), în incinta casei din fotografie. După miezul nopții, alertat de scandal, un vecin a sunat la 112, la fața locului intervenind o ambulanță, polițiștii de la Lipova și criminaliștii de la Arad. Aceștia l-au găsit pe bărbatul în vârstă de 39 de ani fără suflare, fratele său mai mare recunoscând… mândru de ce-a făcut… că este cel care l-a ucis, într-o bătaie cruntă, cu pumni, picioare și bâte-n cap.

Pavel Palcu, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad care se ocupă de caz este cel care spune că autorul crimei și-a recunoscut fapta și nu pare să regrete ce a făcut.

„A fost o dispută pentru avere, între doi frați. Unul dintre ei nu era mulțumit de comportamentul celuilalt. Cel de 46 de ani i-a aplicat foarte multe lovituri fratelui său de 39 de ani, pe motiv că acesta ar fi putut moșteni averea. Criminalul a spus că nu regretă nimic. Am stat toată noaptea cu el la audieri, nici măcar un moment nu a avut sentimentul de regret față de comiterea faptei. A spus că nu regretă, a zis că fratele său și-a meritat soarta”, a precizat procurorul.

Vizitați de presă, vecinii spun că „Ilă și Petre se certau frecvent pe fondul consumului de alcool”

Fosta soacră a bărbatului care și-a omorât fratele povestește că acesta a mai  avut episoade de violență și în trecut. „Problema a fost alcoolul. Eu m-am înțeles bine cu el, mă ajuta, dar nu s-a înțeles cu nimeni din familia lui. A fost un copil foarte bun, harnic, cu omenie, dar băutura l-a stricat. Îmi pare foarte rău pentru el, e tatăl nepoților mei, dar ăsta e adevărul, băutura l-a stricat.”

Criminalul a fost reținut pentru 24 de ore și este în curs de arestare, cu mandat din partea judecătorului.

……………………………………………..

[ACTUALIZARE] – ORA 10.30 – Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru infracţiunile de violenţă în familie şi omor calificat.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ramona Lungu, a declarat luni că suspectul a fost arestat duminică după-amiază şi că şi-a recunoscut fapta.

„Pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri legate de moştenire, inculpatul în vârstă de 46 de ani i-a aplicat fratelui său de 39 de ani mai multe lovituri cu pumnii, picioarele, cu o bâtă şi un borcan spart, provocându-i victimei multiple leziuni care au condus la deces. Potrivit concluziilor preliminare ale Serviciului de Medicină Legală Arad, moartea a fost violentă şi a fost cauzată de politraumatism cu componente cranio-cerebrale, toracice şi abdominale“, a declarat Ramona Lungu.

 

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news