CAMPANII

Geanina Pistru și Bogdan Boca au identificat PROBLEMELE REALE cu care se confruntă Aradul: „n-avem BRAND” și „parcăm pe iarbă”

 

[COMUNICATE DE PRESĂ]

Geanina Pistru (PNL): „Brand-ul Aradului- provocarea lansată companiilor creative arădene!”

„Primăria Arad lansează o provocare pentru companiile arădene de design, arhitectură, publicitate, amenajare spații verzi  sau cu specific în domeniul creativ, de a se implica în campania de înfrumusețare a orașului.

Ce ne dorim?!

Să creăm un brand puternic al orașului Arad. Iar pentru asta avem nevoie de implicarea specialiștilor arădeni, a celor care înțeleg frumosul, originalitatea și nonconformismul.

Cum vă puteți implica?

În următoarea perioadă, toate companiile arădene care își doresc să facă parte din crearea brand-ului Arad pot trimite în cadrul Primăriei solicitări, idei, machete, planșe care să conțină viziunea lor privind înfrumusețarea locațiilor emblematice ale orașului. Acestea pot fi sub forma unor litere supradimensionale având mesaje reprezentative, panouri 3D, sau orice altă formă de artă stradală care să pună în valoare Aradul.

Am ales să nu îngrădim sub nicio formă creativitatea companiilor arădene, astfel că acestea au libertate completă privind procesul de creație, formă, culori, aspect, concept, chiar și locația de amplasare.

Toate companiile care vor accepta provocarea noastră vor intra într-un concurs de idei care va fi jurizat de o comisie de specialitate din cadrul municipalității, dar și de  arădeni deoarece pentru o perioadă de un an lucrările concurenților vor fi afișate în toate zonele din Arad.

În perioada următoare vom face public formularul de înscriere, condițiile de participare, criteriile de selecție. Vom trimite tuturor companiilor arădene cu specific creativ o invitație de participare la acest concurs și avem încrederea că apelul nostru va genera un val de concepte inedite pentru transformarea Aradului.

Dăm startul concursului Brand-ul Aradului” anunță Geanina Pistru, vicepreședinte PNL Arad

***

Bogdan Boca (PNL): „Luăm măsuri serioase pentru protejarea spațiilor verzi! Parcarea ilegală va fi sancționată aspru!”

„În urma întâlnirilor cu arădenii din toate cartierele orașului dar și cu președinții asociațiilor de proprietari mi-a fost semnalată o problemă recurentă, și anume o serie de abateri privind modalitatea de parcare a unor autovehicule pe domeniul public.

Cetățenii mi-au solicitat o reglementare fermă a celor care parchează neregulamentar și blochează scări de bloc, puncte trafo, locuri de agrement, de joacă, unități medicale și spații verzi.

Am ascultat cu atenție problemele semnalate de către arădeni și am decis să depun  proiectul de hotărâre privind reglementarea regimului juridic contravențional pentru imobilizarea neregulamentară a vehiculelor, autovehiculelor pe domeniul public sau privat al municipiului Arad.

Ce înseamnă acest lucru?! Vă dau un exemplu, o mașină care a parcat ilegal pe spațiul verde din jurul blocurilor, parcurilor, locurilor de joacă distruge automat sistemul de irigație, gazonul. Să nu mai vorbim despre faptul că mașina parcată pe zona verde poate să polueze cu scurgeri de ulei, carburant sau alte substanțe nocive care afectează nu doar solul, ci și sănătatea oamenilor care în mod normal s-au bucura de acea zonă.

Dacă vrem să avem un oraș curat, cu verdeață, cu spații frumos amenajate suntem datori să respectăm regulile de bun simț. În caz contrar pentru toți acei oameni cărora li se pare firesc să distrugă un spațiu public fără să se gândească la cei din jur doar pentru a-și parca mașina în mod ilegal vom aplica măsuri serioase.

Contravențiile propuse în acest proiect, precum și toate detaliile privind acest aspect se pot găsi pe site-ul Primăriei. Proiectul va fi pus la transparență decizională astfel încât pe perioada celor 45 zile  de la afișare toți cei interesați vor putea aduce modificări și sugestii”  a declarat consilierul liberal, Bogdan Boca.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Critic Arad, 17 mai 2018 6:31