luni, martie 27, 2023

Haideţi să demitizăm ideea de victorie zdrobitoare a lui Falcă!

 

Fac un scurt istoric:

2004: Falcă 14.535 voturi turul I, apoi 36.198 turul II. Atunci au candidat politicieni și de la PSD, și de la PNL, separat, plus PRM (care era pe val)

2008: Falcă 40.417 voturi (victorie din primul tur). Au fost candidaţi şi de la PSD şi de la PNL.

2012: Falcă 32.900 voturi (un singur tur). PNL şi PSD și-au unit forţele contra lui Falcă.

2016: ? După estimări, Falcă va avea pe la 26.000 de voturi.

Deci, cu peste 6000 de voturi sub nivelul din 2012. Repet, de atunci PNL s-a rupt de PSD şi a venit alături de (uneori şi împreună cu) Falcă.

Şi, atunci? Unde e victoria zdrobitoare?

Cred că toţi ar trebui să titreze: înfrângere zdrobitoare a Opoziţiei, care n-a reuşit să-şi convingă nici electoratul propriu.

Orgolii, strategii proaste, autoamăgirea – astea au dus la diferenţa mare dintre Falcă şi ceilalţi.

Pur şi simplu, Falcă şi-a făcut doar cărţile proprii. S-a erodat, aşa cum a şi recunoscut, pentru că mai multe mandate pe o funcţie de execuţie te erodează, volens-nolens. Dar şi-a făcut jocurile.

Ceilalţi ar trebui să se uite la bârnele în ochii lor. Înfrângerea lor este mai evidentă decât victoria lui Falcă.

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. Domnule Gradinaru, o incercare de demitizare de genul celei pe care ne-o propuneti si care ar dori sa arate obiectivitate si acuratete ar fi trebuit sa mentioneze si numarul de votanti, respectiv procentele. Absenteismul la vot nu poate fi pus in contul unui singur candidat, fie el si invingator. Iar daca este sa vorbim de victorie zdrobitoare, un asemenea termen se foloseste in conditiile comparatiei cu urmatorul clasat. Asadar, in acest caz putem vorbi despre o victorie zdrobitoare, in conditiile in care voturile contracandidatilor sunt aproape egale cu cele ale invingatorului.
    V-am scris aceste randuri strict din obiectivitate, fara a avea preferinte politice!

Comentariile sunt închise.