miercuri, februarie 8, 2023

Hilistei a irosit un penalty, iar echipa a ratat o mulțime de alte ocazii. UTA se întoarce învinsă de la Călărași

 

Dunărea Călărași – UTA 2 – 1 (2 – 0)

Dunărea: Lungu – Țenea, Dobroslavlevici, Manole, Tomozei – Stoica, Pușcaș, Pană, Munteanu – Rus, Alexandru. Au mai evoluat: C. Cristea, Spehar, Antrenor: Dan Alexa.
UTA: Bodea -Lazăr, Roșca, Markovic, Prună – Stahl, Tănase, Petra, Hlistei – Buia, Curtuiuș. Au mai evoluat: Jorza, Sorato, Director tehnic: Ionuț Popa. Antrenor principal: Cristian Todea.
Arbitri: Lucian Rusandu – Peter Jozsef (ambii Sf. Gheorghe), Florin Burlacu (Urziceni). Rezervă: Mădălin Marinescu (Ploiești). Observatori: George Constantinescu (Slatina), Silviu Crângașu (Ploiești)

Chiar dacă echipele sunt despărțite de multe locuri în clasament, așa cum era de așteptat a fost un joc al ambițiilor între două „combatante” care se luptau nu cu mult timp în urmă pentru promovare în primul eșalon. A fost o primă repriză echilibrată, un fotbal frumos pe un teren pa alocuri plin cu noroi. Gazdele au deschis repede scorul după numai 10 minute de joc. UTA a avut o bună oportunitate de a restabilii egalitatea în minutul 17, dar șutul lui Petra din marginea careului a nimerit bara. Cipri Rus a tras puțin peste poară. La jumătatea primei reprize, Buia a tras de la distanță, Lungu a respins greu de lângă bară. Tomozei l-a deposedat deciziv pe Hlistei, acesta scăpa singur cu portarul în minutul 30. Buia a obținut un penalty în minutul 34, după un contact cu Dobrosavlevici, dar lovitura de pe punctul cu var executată de Hlistei nu a nimerit cadrul porții, in stânga, portarul era pe direcția mingii, dar era învins.
Contrar cursului jocului, gazdele au majorat avantajul la ultima fază din prima repriză. În partea secundă UTA a început avînd mai mult posesia dar ocazia notabilă a venit tot la poarta arădeană, Bodea a respins lovitura de cap a lui V. Alexandru salvând echipa sa de la un drastic 0 – 3. Ocaziile din partea secundă au fost mai puține. În minutul 89, Hlistei a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Să mai mentionam debutul italianului Sorato într-un meci oficial la UTA. În runda următoare, UTA stă întrucît era programat jocul cu Olimpia Satu Mare, echipă care s-a retras din campionat.

Așa s-a marcat:
Minutul 11: Cipri Rus câștigă duelul cu Lazăr, centrează în careul mic printre picioarele lui Roșca, Valentin Alexandru e la post și înscrie lejer, ajungand la 18 goluri marcate, 1-0.
Minutul 44: Stoica a trimis cu capul în careul mic unde Rus preia și trimite în plasă, pe colțul scurt, în poarta fostei sale echipe. 2 – 0.
Minutul 76; Hlistei a centrat, Curtuiuș a ajuns înaintea apărătorului și a înscris cu capul pe lângă portar, cei doi au mai încercat această schemă cu două minute înainte dar atunci nu a nimerit cadrul porții, 2-1.

Părerea antrenorului Cristi Todea:Din păcate, am avut puțin prea mult respect față de ei, având în vedere că sunt pe primul loc. Au fost unele momente în care n-am crezut că putem obține ceva și nici n-am obținut. Deși, repet, după ocazii, puteam…Asta este, acum ne gândim la următorul meci. După cum s-a desfășurat jocul, puteam obține un rezultat bun. Am avut mai multe ocazii, penalty ratat, bară, puteam reuși să venim acasă cel puțin cu un punct. Mai deranjante au fost atitudinea și felul gazdelor de a se comporta, în ultimele minute nu mai erau copii de mingi sau aruncau mingile în teren, ceva cu totul diferit față de ce am văzut la Chindia sau Hermannstadt, contracandidatele Călărașiului la promovare. Ne interesează mai puțin acest lucru, dar am rămas cu un gust amar”, a spus Cristian Todea pentru uta-arad.ro

Ultimele Știri

Related news