CAMPANII

Huiduită în stradă și lăudată în birourile oficialilor guvernamentali, Viorica Dăncilă a trecut prin Arad fără să înțeleagă NIMIC din nimicul nostru cel de toate zilele

 

Suntem în Arad, în anul de grație electorală 2019, iar „dreapta locală” (formată din tineri săraci) a așteptat-o pe Viorica Dăncilă, premierul României, cu huidiueli, vuvuzele iritante și portavoci din care se auzeau binecunoscutele scandări anti-PSD și tricouri cu NIMIC… pe tot traseul vizitei sale: la Lipova, la Bidi, la Astra și în fața rectoratului Universității „Aurel Vlaicu”. „Stânga” (constituită din oameni mai în vârstă și mai bogați), a încercat să evite confruntarea directă și a jucat defensiv…
Așa că NIMIC nu s-a ales din această vizită, în afară de un scandal care a trolat alte scandaluri și a fost trolat, la rându-i de următoarele.
Plus niște filmulețe și declarații mediocru-repetitive, care au arătat că și orașul nostru are potențial: când e să se ducă naibii totul, se poate conta și pe noi!

Comunicatul de presă al dreptei, aflată în opoziție sună așa:

„Membrii Alianței 2020 USR-PLUS au protestat astăzi la Arad față de hoția care a îmbolnăvit România ultimilor 30 de ani. Am manifestat împotriva unei clasei politice care a guvernat țara spre dezastru, am manifestat pentru competență și onestitate în administrație.
În România nu avem spitale moderne pentru că se fură. Nu avem autostrăzi pentru că se fură. Nu avem educație de calitate pentru că se fură. Fără hoție ajungem departe!”
PNL – inițiatorul „din umbră” a contramanifestației și participant la ea cu „aripa dură” nu a oferit, deocamdată, o poziție față de cum se raportează la acest eveniment… probabil pentru că, totuși, „este vorba despre bani”.

…iar cel al stângii, aflată la putere, titrează următoarele:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Vizită de lucru a Premierului Viorica Dăncilă în Județul Arad

Primul-ministru al României, doamna Viorica Dăncilă, a vizitat astăzi mai multe obiective din Județul Arad finanțate de  Guvern și din fonduri europene. Doamna Prim-ministru a fost însoțită de ministrul Finanțelor Publice și ministru interimar al Fondurilor Europene, domnul Eugen Teodorovici, de ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, de domnul Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Petre Daea, de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenorat – ministru interimar pentru Românii de Pretutindeni, domnul Ștefan Oprea, de Ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul Daniel Breaz. De asemenea, din delegație au mai făcut parte doamna deputat Natalia Intotero, domnul deputat Dorel Căprar, președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, domnul deputat Florin Tripa, domnul deputat Adrian Todor, respectiv Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea și Subprefectul Județului Arad, domnul Vasilică Damian.

Delegația condusă de doamna Premier Viorica Dăncilă a fost întâmpinată la Primăria Orașului Lipova de domnul primar Mircea Jichici. De la primărie, delegația s-a deplasat la obiectivele din oraș ce beneficiază de finanțare guvernamentală sau europeană: noul Spital Orășenesc aflat în construcție din fonduri ale Guvernului României, respectiv Mănăstirea Maria Radna, reabilitată din fonduri europene. În timpul vizitei la Spital și discuțiilor cu primarul Lipovei, doamna Premier împreună cu doamna ministru al Sănătății au confirmat alocarea de către Guvern a sumei de 5,4 milioane de lei pentru aparatura medicală a noii unități spitalicești. De asemenea, cu ocazia acestei vizite guvernamentale, s-a semnat contractul de execuție a lucrării de reabilitare a podului rutier vechi peste râul Mureș din orașul Lipova, investiție finanțată tot din fonduri ale Guvenului României.

Vizita doamnei Prim-ministru Viorica Dăncilă a continuat la Instituția Prefectului – Județul Arad unde a avut loc o întâlnire cu directori ai instituțiilor deconcentrate și cu reprezentanți ai mediului de afaceri, beneficiari ai programului „Start Up Nation”.  Au fost înmânate diplome de bună practică pentru antreprenori care și-au dezvoltat deja afacerile prin programul „Start Up Nation”, iar noii aplicanți au primit contractele în baza cărora vor primi finanțarea pentru implementarea proiectelor depuse.

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD

Cancelarie Prefect

Cu un CLICK AICI, poți vedea filmul de 45 de minute al demonstrației opoziției din fața Prefecturii / Primăriei / Universității de stat arădene.

 

 

 

Critic Arad, 10 mai 2019 7:41

prefecturavizita-9vizita-8vizita-7vizita-6vizita-5vizita-4vizita-3vizita-2vizita-1dancila_arad-2dancila_arad-1