PAMFLETE

I-au desfăcut contractul de muncă pentru că a postat pe Facebook o poză tristă cu „buda veselă” de la PORTA… pentru „încălcarea regulilor privind APĂRAREA SECRETULUI DE STAT”!

 

În data de 22 ianuarie, a.c., salariatul Rab Ion, confecționer articole speciale din lemn (deci nu orice fraier!) la PORTA KMI ROMÂNIA S.R.L. (deci nu oriunde!) a luat o pauză fiziologică în timpul orelor de program și, la capătul firesc al drumului său la fel de firesc, respeciv la toaletă, a fost oripilat de nefirescul peisaj de care s-a ciocnit acolo și, ca să se răzbune, să conștientizeze lumea, să facă serviciul de curățenie de rușine sau doar pentru a-și face niște prieteni noi, i-a făcut o poză și, în ziua următoare, a postat-o pe facebook.

Aceasta este poza:

Deloc impresionată de calitatea actului critic-artistic prestat de angajat, conducerea PORTA l-a dat, nici mai mult nici mai puțin, AFARĂ pe om – și nu pentru orice abatere, ci… atenție: „Încălcare „a regulilor privind apărarea secretului de stat!” (printre altele).

Decizia o puteți lectura în continuare, așa cum a fost ea îmbunătățită de comentatorii la care a ajuns (sau poate de cel sancționat… nu cunoaștem acest amănunt):

Acuma… ce să facă, odată dat afară,  artistul și criticul social din omul care confecționează chestii speciale?! I-a trimis și poza, și țâdula unui prieten, iar prietenul lui ne-a trimis-o nouă… probabil pentru că noi nu lucrăm la PORTA KMI și suntem la fel de insensibili la cifre de afaceri și număr de angajați cât sunt ei la artă.
Noi zicem să zică mersi că nu l-a încadrat la tentativă de genocid, terorism vizual sau sabotaj fotografic!… că cine știe… se alegea cu o execuție publică!

Radu Pandelea, 3 februarie 2021 6:45

porta-3porta-1