ȘTIRI

ÎN MAREA LOR MĂRINIMIE, autoritățile ne infomează OFICIAL că avem voie să ieșim FĂRĂ DECLARAȚIE (dar nu toți!) și se laudă cu „rezultatele obținute în lupta cu inamicul nevăzut-necunoscut”!

 

[INFORMARE DE PRESĂ]

Accesul locuitorilor din unitățile administrativ-teritoriale cuprinse în Zona Metropolitană Arad, prevăzută în Studiul de potențial privind dezvoltarea la nivelul municipiilor Timișoara și Arad, realizat de Banca Mondială, la solicitarea Agenției de Dezvoltare Regională Vest, va fi permis în perimetrul delimitat de unitățile administrativ-teritoriale respective, fără obligativitatea completării declarației pe proprie răspundere, începând de astăzi, 16.05.2020, ora 17.00.

Unitățile administrativ-teritoriale în cauză sunt următoarele: municipiul Arad, orașele Curtici, Nădlac, Pecica, Sântana, Pâncota și Lipova, precum și comunele Semlac, Șeitin, Peregu Mare, Iratoșu, Dorobanți, Șofronea, Macea, Șimand, Zărand, Olari, Seleuș, Șiria, Zimandu Nou, Livada, Covăsânț, Vladimirescu, Ghioroc, Păuliș, Zăbrani, Frumușeni, Fântânele, Șagu, Vinga, Zădăreni, Felnac și Secusigiu.

Măsura a fost decisă de Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad. Data și ora intrării în vigoare a măsurii vin ca urmare a procedurii de aprobare tacită a Deciziilor emise de Grupul de suport, care necesită un interval de 24 de ore pentru eventuale contestații din partea membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad.

*
La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 278 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 1073. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 157, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3779.

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali arădeni au continuat acțiunile de verificare a persoanelor față de care s-a instituit măsura autoizolării la domiciliu, fără să constate abateri.

*
Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație. Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Biroul de presă

 

Critic Arad, 16 mai 2020 2:40