ȘTIRI

IN MEMORIAM Tiberiu RANCU

 

A trecut la cele veșnice, cu puțin înainte de a împlini 72 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici din Lipova și din județul Arad: medicul Tiberiu Rancu, ginecolog și obstetrician de înaltă clasă.
Veșnic cu zâmbetul pe buze, veșnic optimist și amabil, doctorul Rancu ( așa cum îl strigau toți) a fost sprijinul  a mii de femei pe care le-a asistat la nașterea pruncilor sau le-a ajutat și urmărit sarcinile mai dificile.

A prins vremuri grele ca și medic dar calitatea sa umană și profesională l-a ajutat să discearnă și să-l îndrume pe calea pentru care a depus jurământul lui Hipocrate atunci când a jurat „ pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea și Panacea și pe toți zeii și zeițele, pe care  i-a luat ca martori, că va îndeplini acest jurământ și poruncile lui, pe cât îl vor ajuta forțele și rațiunea”. 

Tiberiu Rancu s-a născut la 26.11.1946, în localitatea Comiat, jud. Timiș. A terminat liceul în orașul Lipova și apoi Facultatea de Medicină din Timișoara. La terminarea studiilor universitare a fost repartizat medic de circă în Hunedoara, apoi s-a transferat la Turnu-Severin. Din 1977  până în 2011 când s-a retras din activitate, a fost singurul obstetrician la Spitalul orășenesc Lipova, acoperind astfel toată zona Văii Mureșului.

După retragerea din activitate, s-a implicat, o vreme, și-n politică, fiind ales consilier orășenesc și județean în mai multe mandate.

Trupul său neînsuflețit  a fost depus miercuri, în Biserica Ortodoxă Radna. Slujba de prohodire se va oficia joi, 11 octombrie, începând cu ora 13.00 la Biserica din Radna iar înhumarea va avea loc în cimitirul ortodox din Lipova.

Sincere condoleanțe familiei din partea tuturor celor apropiați, colegi și cadre medicale, dar în special din partea familiei mele.

Mulțumesc, Tibi (așa ne-ai învățat de mici să-ți spunem), că ai ajutat la nașterea mea și a surorii mele și ai fost prieten apropiat și de ajutor părinților noștri.

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

 

Sasha Romanov, 11 octombrie 2018 9:34

tiberiu-rancu