ȘTIRI

În timp ce noi #stămacasă, POMPIERII au grijă să nu luăm FOC! Intervenția lor promptă la INCENDIUL de aseară, la o casă părăginită din Cartierul GAI, a SALVAT alte trei case LOCUITE

 

A izbucnit duminică, în jurul orei șase seara, și s-a văzut de pe Calea Romanilor, de la etajul 7 al unui bloc, ca și cum ar fi fost mult mai „aproape de centru” – cum ne anunța inițial o sursă. Confuzia era cauzată de de faptul că o casă din cartierul Gai, de pe strada Fagului, ardea cu un FUM NEGRU… flăcările nu se vedeau de departe, iar fumul a format un nor de-a dreptul apocaliptic, care a scos trei sferturi din orașcu capul pe fereastră.

La ora 18.28, ISU Arad a anunțat militărește, imediat după declanșarea misiunii, că „A5002, A9000, Descarcerarea ușoară, A5003, S42 cu 16 Subofițeri se deplasează pe str. Fagului – INCENDIU casă. La incendiu se deplasează și un echipaj medical SAJ tip B. Din informațiile pe care le avem, nu sunt victime.
Incendiul se manifestă violent și generalizat la întreaga construcție de aproximativ 300 mp cu posibilitatea de propagare la alte 4 case . Se intervine cu toată tehnica detașamentului de pompieri Arad.”

S-au luptat 4 ore ca să stingă o casă fără oameni și să salveze alte trei, cu oameni!

Abia la ora 22. 40 au avut timp cei de la ISU de comunicate mai detaliate asupra evenimentului – care putea fi mult mai grav fără profesionalismul pompierilor arădeni.

„Trei case în pericol iminent, dar salvate.
Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu 4 autospeciale de stingere, 1 autospecială de lucru si salvare de la înălțime, 1 autospecială descarcerare, 3 ofițeri, 20 subofițeri pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o casă, în municipiul Arad.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, violent, propagat la acoperișul unui alt imobil și cu posibilitatea de extindere la alte două.

După o luptă de aproximativ 4 ore, incendiul a fost stins. În incendiul a ars o casă, compusă din mai multe camere si anexe si s-a deteriorat o porțiune a acoperișului din casa învecinată care era lipită de prima.

Cauza probabilă a incendiului jar sau scântei de la un coș de fum care prezenta deteriorări”.

Iată câteva instantanee din misiunea de duminică seară a POMPIERILOR ARĂDENI:

#noisuntemosuarad
#detasamentularad

ÎN PLUS, pompierii de la ISU Arad arădeni au

„În acest week-end cele 7 subunități de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au intervenit pentru stingerea unui număr de 14 incendii dintre care 11 de vegetație uscată, litieră sau pășune împădurită, 3 la anexe sau case de locuit.
Cele 9 echipaje SMURD, au acordat asistență medicală în 48 de cazuri.

Cele mai dificile intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată, litieră și pășune împădurită au fost executate de Detașamentul Sebiș în localitățile Neagra, Crocna, Buceava-Șoimuș, unde incendierea pășunilor pentru a fi curățate a generat incendii de litieră care favorizate de vânt se puteau extinde la pădure.
Au intervenit 35 de pompieri din cadrul gărzilor de intervenție Sebiș și Gurahonț, ale Detașamentului de Pompieri Sebiș, sprijiniți în unele locuri de serviciile voluntare și angajați ai ocoalelor silvice.

Pentru gestionarea situației de urgență generate de pandemia produsă de noul COVID 19, în această perioadă au executat misiuni de monitorizare, coordonare, transport și asigurare logistică, 3 ofițeri și 40 de subofițeri 24/24.”

Critic Arad, 6 aprilie 2020 10:13

pompieri_arad-1pompieri_arad-10pompieri_arad-9pompieri_arad-8pompieri_arad-6pompieri_arad-7pompieri_arad-5pompieri_arad-4pompieri_arad-3