miercuri, februarie 8, 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a oficiat Sfânta Liturghie a hramului schitului de la Tămand

Joi, 2 iulie 2020, obştea de maici, condusă de maica stareță Serafima Ciorba şi pelerinii veniţi la Schitul Tămand, Protopopiatul Ineu, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie, în pridvorul bisericii. Din sobor au făcut parte Părintele Gheorghe Gligor, vicar eparhial, Părintele Adrian Zaha, protopop al Ineului,  Protosinghel Cleopa, starețul Mănăstirii Portărița, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial. La sfânta slujbă au fost prezenți și alți preoți și credincioși din împrejurimi.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a vorbit despre ,,Veșmântul sfințeniei”, privind Sinaxarul zilei îmbogățit cu datini noi ale presei bisericești, întărind evlavia credincioșilor față de odoarele rămase de la cei ce strălucesc astăzi pe cerul spiritual al Bisericii, lămurind și faptul că haina pentru om oglindește și caracterul acestuia ca și rostul în societate, ca de exemplu: uniforma. Portul popular, de exemplu, prezentând prin migala alcătuirii, mai ales la straiele de sărbătoare, darurile obștești și totodată zestrea neamului, îndemnând la practicarea virtuților celor mai înalte.  Veșmântul Maicii Domnului îmbracă astfel duhovnicește pe toți cei ce alcătuiesc Biserica în podoaba sfințeniei prin dorința de a o dobândi, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

***

Schitul Tămand a pășit în al doisprezecelea an de existență duhovnicească în Protopopiatul Ineu. A fost înființat de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului în anul 2009 și a primit ca Hram pe Voievodul Ștefan cel Mare și Veșmântul Maicii Domnului.

Sursa: ArhiepiscopiaAradului.ro

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news