miercuri, iulie 6, 2022

Încă un politician pe „lista morților tineri” care ar trebui să CUTREMURE SISTEMUL: Dana Babencu, activistă civică și membru USR, s-a stins pe un pat de spital „fără aer condiționat, într-o secție de terapie intensivă coronariană, aflată la ultimul etaj al unui spital uitat de autoritățile locale”

 

Dana Babencu (născută în 2 iulie. 1970), cunoscută și respectată prin acțiunile sale civice și politice din zona USR +PLUS, s-a stins azi-noapte, conform propriei descrieri lăsate (în cel mai propriu și trist sens al termenului) de pe patul de moarte, în iadul de bolnavi numit Spitalul Județean Arad. „De pe patul de spital ne spunea, pe facebook și la telefoane, despre condițiile în care muncesc medicii și asistentele, despre ceilalți bolnavi care se chinuie la temperaturi extrem de ridicate,  fără aer condiționat, într-o secție de terapie intensivă coronariană, aflată la ultimul etaj al unui spital uitat de autoritățile locale”- conform europarlamentarului Vlad Botoș.  „Lipsa sitelor contra muste si tantari de la geamuri,lipsa apei calde de la dusuri, aparate de aer conditionat care incălzesc in loc sa raceasca din lipsa de freon, insuficientele scaune toalete din saloane (se aseaza cate 2 3 pe unul), lipsa pampers pentru imobilizatii la pat.” – scria Dana Babencu sâmbătă, 20 iulie! pe pagina sa de facebook.

https://www.facebook.com/dbabencu/posts/2342831069143978

„Astăzi este o zi tristă pentru noi toti. Așa sunt toate zilele în care cineva cu suflet mare și bun pleacă dintre noi. Dana a fost un om de milioane! Un om pe care ma bucur enorm ca am avut ocazia să îl cunosc, o femeie care mi-a devenit prietenă și de la care încă aveam multe de învățat. Dana Babencu a fost una dintre cele mai active și implicate persoane în activități civice, acea persoană care mereu cauta moduri de a ajuta, de a face activități de care să beneficieze si cei mai putin norocosi.
PRINTRE ULTIMELE MESAJE DE LA EA, PE CAND ERA PE PATUL DE SPITAL, A FOST CEEA CE VEDEȚI ÎN POZA DE MAI JOS. CHIAR SI ATUNCI, SE GANDEA LA CUM SA FACA BINE. ASADAR, CINE DORESTE SA AJUTE SECTIA DE TERAPIE INTENSIVA SI SĂ DONEZE / SPONSORIZEZE SPITALUL CU DOUA APARATE DE AER CONDITIONAT DE 15000*BTU, ROG SA O FACA IN NUMELE EI.
Drum lin spre îngeri, dragă Dana!” – a anunțat pe facebook o

Europarlamentarul Vlad Botos a lăsat și el un mesaj de condoleanțe, descriindu-și colega asftel!

„Neobosita noastră colegă Dana Babencu, de la USR Arad, a ajuns azi noapte la final de drum. A fost preocupată până în ultima clipă de binele celorlalți. De pe patul de spital ne spunea, pe facebook și la telefoane, despre condițiile în care muncesc medicii și asistentele, despre ceilalți bolnavi care se chinuie la temperaturi extrem de ridicate, fără aer condiționat, într-o secție de terapie intensivă coronariană, aflată la ultimul etaj al unui spital uitat de autoritățile locale.

Întreaga viață a luptat Dana pentru ca lucrurile să fie mai bune. A căutat neobosită parteneri cu care să rezolve problemele din jurul ei, să-i ajute pe oameni, să ajute mediul, animalele. Ne bucurăm că ne-a ales și pe noi, USR, printre partenerii ei.

Nu avem cuvinte să spunem cât de mult ne va lipsi. Vom încerca să-i ducem noi mai departe o parte din vise, doar pe cele pe care a apucat să ni le împărtășească un om atât de visător, cu suflet așa de mare.

Suntem alături de tine, Tibi și te vom ajuta să duci mai departe tot ceea ce ați visat împreună.

La sediul USR Arad am deschis o carte de condoleante. Toți cei care ati cunoscut-o pe Dana Babencu, sunteti invitati sa lasati un gand pentru ea si familia ei.

Drum lin, draga noastră Dana!”

https://www.facebook.com/USRArad/photos/a.1316673735063080/2702958653101241/?type=3&theater

 

Ultimele Știri

Related news