Acasă ȘTIRI Incendiu DEVASTATOR la o fermă din Semlac, pornit de la O ȚIGARĂ....

Incendiu DEVASTATOR la o fermă din Semlac, pornit de la O ȚIGARĂ. Au ars 14 ha de grâu, 6 ha de rapiță, 20 de pomi fructiferi și 10 baloți de fân

0
Semlac - incendiu

A fost panică în această după-amiază la Semlac. Aproximativ 15 ha de grâu și 3 de rapiță au ars complet, conform primelor informații. Mai mult, focul s-a extins și în perimetrul unei ferme de animale și, dacă se poate spune că din fericire, au ars doar 20 de baloți de furaje – animalele fiind salvate în ultimul moment.

Din cauza vântului, numai datorită intervenției rapide a agricultorilor, cu 4 tractoare cu plug ale agricultorului Dan Herteg, nu s-a întâmplat o nenorocire și focul nu s-a extins spre sat până au intervenit pompierii.

Chiar dacă ISU nu a comunicat deocamdată cauza incendiului, se presupune că aceasta ar fi un foc lăsat nesupravegheat. Se pare că un trecător a dat foc la niște gunoaie, într-un șanț pe marginea drumului județean.

„Incendiu lan de grâu, aproximativ 15 ha. La fața locului a intervenit SVSU Semlac cu 2 cisterne cu apă și 4 tractoare cu plug.

S-a deplasat SVSU Pecica cu 1 ASAS încadrat cu 5 pompieri voluntari și Detașamentul Arad cu AT5003 Iveco,3 subofițeri si 2 soldați.” – a comunicat ISU Arad.

Biroul de presă al ISU Arad

………………………………………………..

„Incendiul a fost lichidat. Intervenţia a durat aproape două ore, fiind îngreunată din cauza vântului.
Au ars: 14 ha de grâu, 6 ha de rapiță, 20 de pomi fructiferi și 10 baloți de fân.

Cel mai probabil incendiul a avut drept cauză o țigară aruncată la întâmplare.” – este anunțul făcut de ISU Arad, la ora 19.42

Exit mobile version