SPORTURI

Înfrângere pe un final de meci dramatic: FCC Baschet Arad – Universitatea Cluj 62-64

.

FCC Baschet Arad – Universitatea Cluj 62-64 (8-15, 19-18, 21-15, 14-16)

Universitatea Cluj a produs surpriza acestui debut de sezon în Liga Națională de baschet feminin, chiar în Sala Sporturilor “Victoria” din oraşul nostru. Un meci ce se anunţa facil pentru FCC Baschet Arad, s-a transformat într-un scenariu negru pentru trupa pregătită de Mudresa şi Bondor, arădencele au început mai greoi partida, lucru ce s-a  văzut în special în ofensivă. Acest derby de Ardeal  e mereu un meci al ambițiilor indiferent de locul celor combatante în clasament. Înaintea jocului de aseară, gazdele erau favoritele acestui joc  având înaintea jocului un bilanţ de două victorii şi o înfrângere în primle trei meciuri. Tot cinci puncte avea  în clasament şi adversara.

A fost un duel intens, echilibrat, dar și cu multe ratări, mai ales în dreptul “galben-albastrelor”. Diferența maximă a fost de 9 puncte pentru alb-negre, în timp ce arădencele au avut un avans maxim de 4 puncte. Atacul Aradului nu a funcţionat nici în acest meci, dar ieri a avut de suferit şi partea defensivă. Oaspetele au fost mai mult timp la conducere, 22:07 minute, față de doar 11:12 minute în dreptul arădencelor.

Fără Karakasevic şi Webb (eliminate din joc pentru cinci greşeli personale), ultimele minute ale duelului din Sala Sporturilor Victoria au fost dramatice, cu ambele formaţii trecând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Totuşi, clujencele au fost mai precise sub coş, iar echipa gazdă a ratat ultimul atac prin cipriota Veatriki Akathiotou. “Studentele” s-au impus cu 64-62, spre stupefacţia celor aproximativ 400 de spectatori prezenţi la Sala Sporturilor “Victoria”.

Liga Naţională de Baschet Feminin ia o pauză după etapa cu numărul 4 din Grupa de Vest. Următorul meci oficial se va disputa abia pe 24 noiembrie, când arădencele se vor deplasa la Târgu Secuiesc pentru disputa cu ACS KSE, în ultima etapă a turului în grupa de Vest. Aradul poate lua revanșa în duelurile cu Clujul, UTA joacă mâine pe terenul celor de la U.

 FCC: Karakasevic 16 puncte, Webb 13, Fodor 11, Akathiotou 9, Hadzovic 9, Ardelean 2 şi Bartok 2.

 U. Cluj: King 21 puncte, Ford 18, Fleser 8, Fota 6, Kilin 5, Boloni 3 şi Stoica 3.

Foto: Ciprian Petcuț

Cosmin Gherman, 5 noiembrie 2019 11:24