miercuri, februarie 1, 2023

Infuzie de experiență în lotul arădencelor, ICIM Arad a ajuns la un acord cu Monique Coker

 

FCC ICIM Arad a ajuns la un acord cu americanca Monique Coker, care, la aproape 35 de ani, aduce un mare plus de experiență formației lui Bogdan Bulj. Aceasta a semnat cu ICIM-ul până la finalul actualului sezon, unul care a început foarte rău pentru arădence.

Practic, vorbim despre o revenire în „galben-albastru” pentru sportiva de peste Ocean care, totodată, va începe cel de-al 6-lea sezon în România. Coker a mai evoluat pentru formația de pe Mureș acum patru sezoane, jucând trei finale cu ICIM: în campionat, cupă și în ultimul act al CEWL.

Sportiva, care poate juca pe pozițiile 4-5, a  mai evoluat în Liga Națională  pentru CSM Târgoviște (edițiile 2008-2009, 2011-2012, 2014-2015 și 2016-2017). Cu echipa din Cetatea Chindiei, aceasta a cucerit trei titluri de campioană a României, având și participări în FIBA EuroCup Women.

La primul contact cu campionatul românesc, în sezonul 2008-2009,  Coker a avut medii pe meci de 18.4 puncte, 8.9 recuperări și 1.2 pase decisive, fiind declarată cea mai bună jucătoare din România. În respectivul sezon, americanca a avut un aport decisiv la câștigarea titlului de campioană de către echipa din Târgoviște, în finala cu Sf. Gheorghe.

De-a lungul carierei sale, Monique Coker a mai îmbrăcat maieurile echipelor CC Polkowice (Polonia), Kayseri (Turcia), Ramat Hasharon (Isarel), Elitzur Netanya (Israel) și Ceyham Bild (Turcia).

Ultimele Știri

Related news