Ingrid Iordache (TSD Arad): „Programul de GRANTURI de care pot beneficia tinerii absolvenţi de liceu cu rezultate DEOSEBITE devine mai atractiv şi mai uşor de accesat”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Cercetarea şi inovarea sunt esenţiale pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi competitive, iar susţinerea tinerilor cercetători este prioritară pentru Guvernul României.

Tocmai de aceea, executivul a decis să acorde granturi anuale de până la 4.000 de euro pentru tinerii absolvenţi de liceu cu rezultate deosebite, laureaţi la olimpiade naţionale şi internaţionale.

„Iniţiativa Guvernului, adoptată în şedinţa de miercuri reprezintă încă o modalitate prin care PSD încurajează performanţa, pentru a păstra în ţară şi a stimula tinerii care obţin rezultate deosebite. Tinerii sunt viitorul României, resursa strategică a țării, pentru care statul român are datoria să asigure toate condițiile unei vieți decente și prospere. Şi exact acest lucru face acest Guvern prin granturi individuale, de până la 4.000 de euro pe an, acordate pe toată perioada studiilor universitare, inclusiv a studiilor de masterat şi doctorat. Practic, se oferă tinerilor performanţi posibilitatea să-şi continue activităţile de cercetare în instituţii de învăţământ superior acreditate în România, inclusiv după finalizarea studiilor. Prin această măsură programul de granturi de care pot beneficia tinerii absolvenţi de liceu cu rezultate deosebite, laureaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale, devine mai atractiv şi mai uşor de accesat.”, spune Ingrid Iordache, preşedintele TSD Arad.

Biroul de Presă al PSD Arad

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy