CAMPANII

Intră Gheorghe Seculici în „caruselul alegerilor”?… Dacă-i ordin, cu plăcere!

 

 

 

„Știu că în sală se află domnul Seculici. Poate vă gândiţi să candidaţi pe lista noastră” – a tunat Traian Băsescu de pe scena sălii Expo, unde, pe 3 aprilie, a descins ca să lanseze candidatura la Primăria Aradului a lui Samuel Caba & frații de la PMP. Gheorghe Seculici a părut nițel contrariat… în orice caz, surprins de această ofertă publică, sunând a ordin subtil, din partea președintelui-scorpion-care-influențează-tot-ce-atinge. Probabil că s-a așteptat să i se facă această propunere – dar nu la microfon, în fața a 1000 de oameni, ci undeva în culise, unde totul se negociază și e loc de echivocuri.

Fostul vicepremier și președinte al Consiliului Județean Arad are, mai ales de când a preluat președinția Camerei de Comerț, o imagine relativ pozitivă – „relativ” pentru că toate sunt relative în județul ăsta -, în afară de „dosarul Sandu Ion” nepreaavând „bube publice” evidente… cunoscute de tot alegătorul. „La ei, la partid” (înțelegând prin asta PD-ul old school Băse), de asemenea, e peste Iustin Cionca cu 2 clase cel puțin – și chiar și pentru masa de arădeni care-l contestă ca administrator și client de afaceri, este un brand. Pe de altă parte – cea cu adevărat pragmatică dacă vorbim de calcule aritmetice stricte – Ghiță Falcă, cu tot cu aparatul lui de yesmeni, nu cred că are tupeu să „miște în front” mutări dramatice – cum ar fi „tăierea conductei financiare Apă-Canal” sau ordine pe Facebook tip „Nu votați Seculici” – odată că s-ar face de râs încă din nou, ca om, desființându-și socrul, după aia pentru că nu cred că-l va mai băga nimeni în seamă în afară poate de Andrei Fuliaș și Noghiu Bogdan…

Până mai ieri, decizia lui Gheorghe Seculici de a candida se învârtea în jurul cozii „ne mai gândim”, da cică, alaltăieri , a fost la București, la șefu, pentru discuția finală și stabilirea exactă a „ce și cum” – iar de acolo până la  titlul știrii „Gheorghe Seculici este candidatul PMP la Consiliul Județean Arad” nu mai e decât un click pe „publish”. Mai ales dacă-i ordin, cu plăcere – cum, nu știu dacă știți, se salută subalternii cu șefii la „servicii”.

Sursa foto: newsar.ro

Lucian Valeriu, 19 aprilie 2016 10:03