ȘTIRI

IPOCRIZIE de la „tata lor”: Falcă se laudă cu „Grupul statuar Arad 1918 în proximitatea fostului cinematograf Dacia” – practic, liceul „Sabin Drăgoi” salvează onoarea Aradului

 

Ce ți se pare ție că ne lipsea de urla orașul? Sunt convins că primul răspuns care ți-a venit în minte e: un MONUMENT AL MARII UNIRI ÎN FAȚĂ LA FOSTUL DACIA! (cu majuscule clare)… și-abia după această de la sine înțeles PRIORITATE te-ai gândit la resul celor care apasă Aradul!
Ei bine, fiind clar pentru toată lumea, deja, că „Monumentul lui Codre” s-a ales funia și n-o să-l mai vadă nimeni în veci, ca să nu rămânem repetenți și în al 100-lea an al existenței noastre ca Stat Român, nu-i așa?, unitar, Falcă s-a gândit să ne scoată din belea (dacă tot îl prinde aniversarea la 15 ani de primărit „Capitala Politică a Marii Uniri”!) și a apelat, în al 12-lea ceas, la – n-ai fi ghicit până-i lumea! – cadrele didactice şi elevii Colegiului de Arte ,,Sabin Drăgoi” din Arad. Adică fix unde trebuia să apeleze acum 12 ani (când tot Falcă era primar și avea Guvernul la degetul mic mai ceva ca Cicio-Pop acum 100 de ani!) – astfel evitate fiind cele în jur de 12.000.000 de căcaturi care ne-au făcut de rușinea întregii țări și ne-au clasat peste Caracal.

Gândiți-vă, pe scurt, că (cel târziu) în luna asta, noi ar fi trebuit să inaugurăm un monument al unirii noastre, pe care s-au plătit de către oficialități două milioane de euro, care s-a fabricat acum 10 ani în China, dar care e pierdut undeva în Bărgan și pe care nu l-a văzut nimeni decât în niște poze vechi. 

Suntem curioși de bugetul pe care îl va aloca Primăria Arad – care, prin vocea aceluiași Falcă, se laudă în comunicatul de mai jos – pentru ca profesorilor și elevilor de la „Sabin Drăgoi” să li se merite măcar cât de-o excursie-n China… sau la Milano (nu la pizzerie)… sau ceva… dacă tot scot Aradul din căcat.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Primăria Arad realizează grupul statuar,,Arad -1918″, în semn de respect pentru Anul Centenar

În contextul în care Guvernul României a amânat finalizarea monumentului Marii Uniri, Primăria Municipiului Arad, dorește marcarea simbolică a Jubileului celor 100 de ani de la Marea Unire prin  realizarea unei lucrări de artă tridimensională ,,ARAD 1918″ care va fi inaugurată în data de 30 noiembrie 2018.

În acest demers, municipalităţii i s-au alăturat cadrele didactice şi elevii Colegiului de Arte ,,Sabin Drăgoi” din Arad.

Grupul statuar „Arad 1918” va fi amplasat în scuarul din proximitatea fostului cinematograf Dacia. Ulterior în zona respectivă se vor reamenaja spaţiile verzi şi aleile pietonale, se va amplasa mobilier urban, destinat staționării, astfel încât zona respectivă să devină un spațiu adecvat contemplării si relaxării.

„Cuvântul Dacia, în Arad, este legat de fostul cinematograf omonim, acesta este unul dintre argumentele pentru care a fost ales amplasamentul grupului statuar în acest loc. În plus locaţia a dat şi posibilitatea înălţimii optime pentru amplasarea acestei lucrări de artă tridimensională.  Scuarul va primi la final denumirea «Dacia»”, a explicat edilul Gheorghe Falcă.

În momentul actual, în Arad nu există o lucrare de artă care să exprime personalitatea și identitatea Aradului  ca oraş al Marii Uniri.

„S-au depus toate eforturile pentru ca Guvernul României să îşi indeplinească obiectivul faţă de Anul Centenar şi faţă de Arad. Am făcut tot ceea ce a fost omeneşte posibil pentru ca Monumentul Marii Uniri să fie instalat la Arad. În ultimii 3 ani, în loc de colaborare şi intenţie pozitivă din partea guvernului şi a partidelor care susţin guvernarea, a fost vorba mai degrabă despre lupte locale. În acest context, Primăria Municipiului Arad a organizat un concurs, pentru realizarea unui grup statuar. Mulţumesc profesorilor şi elevilor de la Colegiul de Arte ,,Sabin Drăgoi” din Arad pentru implicare şi seriozitate. A fost un concurs între tinerii artişti care vă vor spune ei înşişi cum a prins contur proiectul lor. În 15 noiembrie intenţionăm să aducem aceşti tineri minunaţi în faţa dvs., iar cu această ocazie vom prezenta şi machetele. În mai puţin de un an de zile administraţia locală reuşeşte să amplaseze acest grup statuar, ceea ce arată faptul că atunci când există voinţă, lucrurile sunt realizabile. În data de 30 noiembrie  este programată inaugurarea. Va fi un eveniment deosebit la care vor participare prezentanţi ai tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Arad, cu delegaţi îmbrăcaţi în port popular. În aceeaşi zi ne propunem să realizăm în faţa Primăriei trei cercuri, simbolizând unirea celor trei provincii româneşti.”, a precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

 

Critic Arad, 8 noiembrie 2018 12:01

C5B19502-F0E2-4F96-94AA-3E0D43345EE6CC6D1E9B-A81E-4536-8E68-6B544EEA1D47