IRESPONSABILII week-end-ului trecut: 5 au dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului, iar 9 pentru alte infracțiuni rutiere

0
498
politie_trafic

Din ce în ce mai rău… Numărul celor depistați în trafic conducând sub influența alcoolului sau stupefiantelor crește de la o zi la alta. Nici cei care conduc fără permis, cu permisul suspendat sau alte nereguli nu sunt puțini. „Siguranța în trafic” pare o utopie chiar dacă, în ultima vreme, polițiștii rutieri chiar își fac treaba. De educația primară, de conștiința și de responsabilizarea unor idioți, chiar nu se pot ocupa și orice sancțiune s-ar aplica pare ineficientă. Poate s-ar impune modificarea drastică a legislației rutiere și, pe lângă înăsprirea condițiilor de acordare a permisului, introducerea unor condiții suplimentare pentru recuperarea permisului suspendat să fie introduse sancțiuni mai drastice. Mai mult, educația rutieră ar trebui să fie materie obligatorie de la grădiniță pentru că trebuie formată conduita în trafic și modelată conștiința individului până ajunge la vârsta la care dorește permisul de conducere. Să fii un pericol pentru tine și pentru alții nu e normalitate și nu e de acceptat.

Bilanțul săptămânii trecute, în informarea IPJ Arad:
Alcoolemii de week-end

Polițiștii rutieri au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți conducători de vehicule, care au condus sub influența alcoolului.

În cazul unui tânăr de 25 de ani, din Șiria, testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 1.25 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În Lipova, un bărbat de 64 de ani, din localitate, a fost depistat în timp ce conducea un
autoturism, având o alcoolemie de 0.71 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 16/17 iulie a.c., un tânăr de 27 de ani, din județul Sibiu, a fost oprit pentru control pe D.J. 707/B. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0.60 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În municipiu, un arădean de 42 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism având o îmbibație alcoolică de 0.51 mg./l. alcool pur în aerul expirat, și pe D.N. 79/A, în afara localității Socodor, un septuagenar a fost depistat în timp ce conducea un autoturism având o îmbibație alcoolică de 0.50 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile a fost dispusă recoltarea de probe biologice

în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului.

***

Alte infracțiuni rutiere, la sfârșitul săptămânii trecute

Polițiștii din Șiria au depistat un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un ATV neînmatriculat și cu dreptul de a conduce anulat.

Fără permis de conducere, au fost depistați:

în Pecica, un pecican de 28 de ani; în Sântana, un tânăr de 23 de ani, din localitate; în Secusigiu, o tânără de 23 de ani, din localitate, și în Sebiș, un bărbat de 40 de ani, din localitate.

Polițiștii orașului Ineu au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, un bărbat de 52 de ani, din Seleuș, în timp ce conducea un autoturism având valabilitatea numărului de înmatriculare expirată din 10 aprilie a.c., și un tânăr de 26 de ani, din Săvârșin, care se deplasa cu un autoturism având numărul de înmatriculare cu valabilitatea expirată din 3 martie a.c.

În Șiria, un bărbat de 49 de ani, din localitate, a fost depistat în trafic în timp ce conducea un microbuz cu numărul provizoriu expirat din anul 2021, și pe D.C. 46, în
localitatea Luncșoara, un tânăr de 24 de ani a fost depistat de polițiștii Secției 10 Rurală Gurahonț în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată.

Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Biroul de presă al IPJ Arad