Acasă INVESTIGAȚII CULISE ISJ Arad este acuzat de discriminare între categoriile de cadre didactice la...

ISJ Arad este acuzat de discriminare între categoriile de cadre didactice la constituirea comisiilor pentru BAC

0

Mai multe voci din învățământul arădean sunt nemulțumite și critică Inspectoratul Școlar Județean pentru maniera în care s-a desfășurat etapa de desemnare a membrilor în comisiile de supraveghere la Bacalaureat din acest an. Principalii nemulțumiți sunt cadrele din învățământul primar și educatorii, aceștia simțindu-se discriminați.

Se întreabă cum a triat ISJ Arad personalul care merge ca și membru în comisia de BAC și de ce li s-a cerut directorilor de școli personal doritor de a fi membru în CE

Aceștia susțin faptul că ulterior „s-a făcut o triere elegantă, după afinități, numind directori și directori adjuncți din tot județul pentru a fi membri în CE, iar la dascăli și educatoare au renunțat. I-au eliminat, numai ei știu după ce criterii, exact așa cum arunci o măsea stricată la coșul de gunoi.”

De ce atâta discriminare?

„De data aceasta, norocoșii sunt directorii și adjuncții și, pentru diferență, pentru a-și întregi echipele, au ales câțiva profesori.

Ca întotdeauna, pălmașii (dascălii și educatoarele) au < șansa> cea mare de-a fi asistenți pe sală, fiind plătiți cu 100 lei×3 zile=300lei impozabili. Adică bani de apă și un baton mic, cât să nu le scadă glicemia, fiind prezenți de la ora 7 dimineața în centrul de examen și părăsindu-l la ora 14.

Iar norocoșii, directorii și adjuncții, aleși de onor ISJ pe sprânceană, vor fi plătiți cu aproximativ 900 lei, mai exact 875 net. La acești bani să te tot duci. De ce atâta discriminare?”.

Exit mobile version