joi, octombrie 6, 2022

ISJ Arad – partener într-un PROIECT în valoare de 6 milioane de Euro: infrastructură educațională pentru 60 de cadre și 1000 de elevi

 

În perioada 12-15 septembrie 2017, la Barcelona, Spania are loc intalnirea de proiect CRISS- HORIZON 2020. Din partea ISJ Arad participă Anca Stoenescu, inspector scolar general, coordonator proiect și Laura Nadaban, inspector scolar pentru limbi moderne, membru în echipa de proiect.

Inspectoratul Școlar Județean Arad este partener într-un amplu și complex proiect, derulat prin programul Orizont 2020 și finanțat de către Comisia europeană de la Bruxelles. Acest program promovează investiția în cercetare și inovare prin antrenarea tinerei generații în a găsi soluții și a răspunde  provocărilor secolului XXI.

Este vorba de un proiect CRISS care propune crearea și testarea unei infrastructuri educaționale digitale pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții.  Implementarea proiectului presupune –în ceea ce privește partea română- selectarea a 60 de cadre didactice de limba engleză, matematică și, respectiv, științe, care vor facilita accesul a 1000 de elevi  la această  infrastructură educațională. Selecția unităților de învățământ și a cadrelor didactice arădene va începe săptămâna viitoare. Elevii, selectați din 20 de școli din județul Arad, vor realiza  un e-portofoliu, conținând rezolvarea unor sarcini de lucru prestabilite, în vederea dezvoltării unor competențe absolut necesare într-o lume în permanentă schimbare, transformare și înnoire.

Proiectul, într-o valoare totală de 6 milioane de Euro este  coordonat de Exus Software LTD din Atena, Grecia, este inițiat de un consorțiu din care fac parte, pe lângă Inspectoratul Școlar Județean Arad, instituții și  organizații de prestigiu din Spania, Franța, Italia, Grecia, Suedia, Croația, Germania, Marea Britanie.

Aradul este singurul județ din România care face parte din acest mare proiect.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news