luni, martie 27, 2023

ISU Arad își deschide porțile: 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România și Ziua Informării Preventive

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Anual, pe 13 septembrie sărbătorim Ziua Pompierilor din România. Această zi ne reaminteşte că în urmă cu 174 de ani pompierii români au înfruntat în Bătălia din Dealul Spirii trupele otomane venite să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.

Ducând mai departe tradiţia predecesorilor, pompierii români continuă să îşi onoreze cu acelaşi curaj şi abnegaţie misiunea de apărare a vieţii şi bunurilor concetăţenilor, în confruntarea cu incendiile ori alte situaţii de urgenţă, punându-şi adeseori viaţa în pericol pentru a o salva pe a semenilor.

Pentru a le celebra și aprecia profesionalismul, dedicarea, sacrificiul și pasiunea cu care rămân mereu la datorie pentru siguranța noastră, vă invitam marți, 13 septembrie 2022, la festivitățile prilejuite de sărbătorirea Zilei Pompierilor din România care se vor desfășura la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad.

Astfel, între orele 10:00 și 14:00 va avea loc Ziua Porţilor Deschise,

unde pompierii arădeni vor prezenta diferite exerciţii demonstrative, cum ar fi cele de stingere a incendiilor, de acordare a primului ajutor calificat, de descarcerare şi de salvare de la înălţime, prezentându-le totodată curioșilor, autospecialele de intervenţie, echipamentele şi accesoriile din dotare.

Deoarece anul acesta 13 Septembrie este în ziua de Marți, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad vom marca și Ziua Informării Preventive, o campanie derulată la nivel național încă din anul 2011, având ca logo pisica neagră, cu scopul conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă.

Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad vor fi prezenți pe toată durata activităților festive, în cadrul cărora vor distribui materiale de informare preventivă conţinând reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor la locuinţe şi gospodării, dar şi materiale referitoare la campaniile naţionale de educare şi informare publică derulate la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Ziua Informării Preventive

Întrucât anul acesta, data de 13 septembrie are o dublă semnificație, prin sărbătorirea și a Zilei Informării Preventive, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” al județului Arad au desfășurat luni, 12 septembrie 2022, în cadrul Grădiniței PP 19 „Piticot” din municipiul Arad, o activitate informativ-preventivă.

Copiii și personalul grădiniței au fost informați și educați cu privire la măsurile ce trebuie luate în cazul unui incendiu dar și comportamentul pe care trebuie să-l aibă în timpul evacuării în cazul producerii unei situații de urgență.

Inspectorii le-au oferit acestora afișe și pliante informative realizate în cadrul campaniilor derulate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON România.

Întâlnirea s-a desfășurat într-un mod interactiv, copiii fiind foarte implicați în această activitate. Au pus întrebări reprezentanților ISU Arad și au dat răspunsuri la întrebările puse de aceștia, dar și exemple de situații cu care ei intră în contact.

Totodată, inspectorii ISU Arad nu și-au luat rămas bun de la cei mici înainte de a-i invita la Ziua Porților Deschise, eveniment care va avea loc marți, 13 septembrie 2022, intre orele 10:00 și 14:00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș’’ al județului Arad.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news