Acasă POLITICE Iustin Cionca a mers la Brașov să facă scandal ca „bombardierii”. I...

Iustin Cionca a mers la Brașov să facă scandal ca „bombardierii”. I s-a pus pata pe Cseke Attila, care n-are chef de „Lepre Brene” și alte vedete sârbești

0

 

Iustin Cionca a mers la Brașov să facă scandal ca „bombardierii”. I s-a pus și lui pata pe Cseke Attila care n-are chef de „Lepre Brene” și alte vedete sârbești.

E greu pentru muritorii de rând să înțeleagă printre rânduri care-i de fapt miza declarațiilor politice și cum se aruncă „șopârle” prin banale comunicate de presă pe care, de regulă, nu le citește nici dracu. Cine vrea poate citi comunicatul de mai jos, noi preferând să-l explicăm în prealabil ca să nu fie un coșmar limbajul de lemn pentru cititor.

Așadar, Iustin Cionca se află la Brașov, la ceva adunare generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, alături de miniștri și ceilalți președinți ai Consiliilor Județene. Foarte frumos, îi urăm distracție plăcută și poate vine cu idei noi și bune pentru Arad. Doar că, până și acolo a mers cu „toanele de Pecica” la fel de cunoscute ca și „pita” și, ca să nu fim noi arădenii supărați că el nici la Brașov nu muncește, ne-a trimis prin guriștii de la CJA un comunicat de om prea preocupat încât ne îngrijorează.

Două motive de nervi pot fi sesizate: 1) el ar face mai multe dar n-are putere că-i la București și sunt prea mulți „Gigei” care-i pun piedici (bine, are și el „Gigeii” lui, la el în ogradă, dar nu-i vede) și 2) ce face el cu sârbii în legătură cu fabrica de obiecte zburătoare pe care încă n-a reușit să-i rezolve? Nu-i poți lăsa pe sârbi să bată la porțile încuiate ale României, nu? (Vezi articolele asociate)

Motivul al doilea este de fapt cel mai important. Pentru că li s-a promis și cu ei nu te joci că „zbori în aer”. Nici nu scrii asemenea subiecte că „pentru un singur articol poți zbura în aer cu tot cu blocul în care stai”. E o onoare, ce-i drept, pentru orice purtător de pix, dar nu-i cazul de atâta importanță. Totuși niște minime și extrem de sumare precizări se impun, precizări ca reacții la penibilele discursuri din cercurile lor corupte și disperate.

Prima precizare: e penibil să spui că din cauza unui jurnalist se blochează această investiție și pierde Aradul piciorul lui Dumnezeu. Pentru că niciodată un investitor serios, care nu are nimic de ascuns, nu se împiedică de atâta lucru în demersul său. Ar fi minunat să aibă atâta putere un jurnalist în România. Așa că, domnule arhitect, asociat și administrator al societății comerciale pentru care se luptă cu atâta râvnă inclusiv Iustin Cionca (vezi și declarația ginerelui Gheorghe Falcă pe același subiect), doar atât puteți?

A doua precizare: e penibil, ca autoritate locală, să nu fii capabilă să rezolvi onorabil orice solicitare a vreunui investitor. Problema nu e investitorul, ci autoritatea. Pentru că nu trebuie să te tragă de mânecă jurnaliștii că faci tâmpenii și pierzi Aeroportul pe care atâția ani, intenționat, l-ai păstrat doar vacă de muls mărunțiș. Pentru că nu trebuie să afli din presă că miza e de fapt Aeroportul. Pentru că e convenabil pentru orice investitor să primească la pachet pista de încercare pentru avioanele pe care le fabrică și toate facilitățile subsecvente. Cele 9 ha de teren cât au nevoie și pentru care s-a sacrificat liniștea Zonei Libere, pot fi puse la dispoziție în alte zone industriale ale Aradului. Sau pot fi cumpărate de la proprietari persoane fizice, că doar investitorii sunt onorabili și iubesc Aradul și, îl iubesc atât de mult încât își vor construi propria pistă de încercări și toate facilitățile…

A treia precizare (și ultima în acest articol, vom reveni cu alt prilej): e penibil ca politician și prim-edil al unui județ să faci declarații publice și să lupți pentru interese ale unor societăți private deținute de personaje dubioase, pe care susții că nu le cunoști decât din corespondența cu instituția pe care o conduci. Și să nu te intereseze de unde provin banii care se vor spăla în România. Și care sunt filierele. Și care este riscul.

Apropo, pe ministrul de interne, de ce nu-l întrebați ce se mai aude în cazul Crișan? Că și nefericitul eveniment are legătură cu „interesul Aradului” și poate fi principalul motiv pentru care investitorii ocolesc Aradul.

Pentru siguranța noastră a tuturor, mai bine concentrați-vă exclusiv pe COMUNICATUL DE PRESĂ:

Iustin Cionca: ,,Suntem în discuții cu investitori străini, dar avizele se plimbă printre ministere”

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, participă în aceste zile, la Brașov, la adunarea generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, alături de miniștri și ceilalți președinți ai Consiliilor Județene.

,,Să vedem de unde mai aducem bani pentru proiectele Aradului, ce mai putem construi pentru arădenii din sate și comune în următorii ani, cum putem să îi facem pe cei de la București să transfere mai multă forță județelor… Acestea sunt obiectivele mele la întâlnirile pe care le am, din această seară până vineri, la adunarea generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

Marile proiecte ale Aradului trebuie accelerate! Noi am adus banii europeni, dar birocrații de la București țin deseori documentațiile la sertar, uneori ani de zile (vezi drumul Arad-Șiria Pâncota sau Pâncota-Târnova-Buteni)! Sigur, nu ei vor răspunde în fața oamenilor, ci noi, pentru că arădeanul ne-a ales să rezolvăm probleme, nu să ne împiedicăm de câte un Georgel de la minister, care astăzi nu mai știe ce pretenții avea ieri.

Avem proiecte de atragere a investitorilor străini, oamenii așteaptă să semneze actele să își deschidă fabrică la Arad, dar avizele se plimbă printre ministerele din Capitală până când se pierd. Asta i-am sesizat din nou ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dl. Cseke Attila, la întâlnirea noastră de astăzi, de la Brașov. Aradul este ținut în loc de funcționari care nu sunt racordați la nevoile arădene, pentru că lucrează la sute de kilometri de noi și ne tratează ca pe un indicator statistic, în loc să fie vizionari și asumați. Și mai ales eficienți!

I-am cerut domnului ministru, bihorean, din vecini, să se aplece asupra situațiilor pe care le-am semnalat, fiindcă interesul Aradului este și interesul țării, iar investitorii care bat la porți închise vor fi dezamăgiți în primul rând de România, și abia apoi de Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Biroul de presă

Articole asociate:

ADEVĂRATA MIZĂ a bătăliei politice pentru terenul de 2 milioane de Euro de lângă „Aeroportul” Arad este o AFACERE ÎNTRE „ȘMECHERII ZILEI”… neavând nicio legătură cu binele cetățenilor, curse, zboruri și alte basme!

CAUZA SCANDALULUI „Zona Liberă”: Iustin Cionca n-a reușit să-și convingă doi prim-miniștri să dea HG-ul pentru terenul de lângă Aeroportul Arad

CAUZA SCANDALULUI „Zona Liberă”: Iustin Cionca n-a reușit să-și convingă doi prim-miniștri să dea HG-ul pentru terenul de lângă Aeroportul Arad

ZONA LIBERĂ CURTICI: de la „cea mai opacă afacere din județul Arad” pe stil nou – la „cel mai pervers teatru de manevre politico-securiste” pe stil vechi

Exit mobile version