ȘTIRI

[IZOLAȚI ÎN ROMÂNIA] O caravană cu 30 de MEDICI din Timișoara au consultat sute de oameni izolați din satele dintre Târnova și Nadăș [FOTO]

 

Etapa a 3-a a proiectului „Împreună pentru viață – Izolați în România”, caravana medicală inițiată de Asociația Non Profit pentru Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoșeanu”, ce încearcă să compenseze lipsa adresabilității la medic și deficitul de servicii medicale din zonele rurale izolate ale României – s-a deplasat în perioada 26-28 octombrie a.c., în satele arădene dintre Tărnova și Nadăș.

Un număr de 30  de medici din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, din specializările  anestezie-terapie intensivă, urologie, medicină internă, cardiologie, împreună cu colegii lor din Spitalul Municipal de Urgență Timișoara, din specializările oftalmologie și cardiologie, au efectuat consulturi complexe, multidisciplinare, urmând modelul edițiilor anterioare. Caravana are în dotare trei aparate EKG, laborator de analize mobil şi oferă consultaţii gratuite de urologie, cardiologie, interne şi oftamologie. Pacientii cu probleme de vedere primesc gratuit şi ochelarii de care au nevoie. Au avut parte de primul examen oftalmologic din viața lor sute de oameni – numai într-un singur sat, medicii au oferit 120 de perechi de ochelari gratuit tot atâtora vârstnici.

Au beneficiat de servicii medicale complexe (analize medicale, consult cardiologic, urologic, gastroenterologic, oftalmologic) locuitorii localităților Nadăș, Tauț, Minișel, caravana medicală stabilindu-și locația în Nadăș.

Primăria le-a asigurat sătenilor mijlocul de transport necesar pe raza comunei pentru a putea ajunge la caravană să-şi facă analizele şi controlul medical.

Comuna Tauț are aproximativ 1.700 de locuitori.

 

Sasha Romanov, 29 octombrie 2018 9:36

izolati-8izolati-6izolati-4izolati-3izolati-2izolati-1