miercuri, martie 29, 2023

Jandarmii au prins în flagrant trei hoți de lemne care au masacrat o mică pădure, lângă Săvârșin

[COMUNICAT – Inspectoratul Județean de Jandarmi]

Tăiere ilegală și furt de arbori

Un echipaj al Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Săvârșin, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a fost sesizat miercuri, 22 februarie a.c., de către reprezentanții Ocolului Silvic Valea Mare,  cu privire la o tăiere ilegală de arbori de pe un fond forestier din gestiunea acestuia.

Jandarmii s-au deplasat la locul indicat, împreună cu specialiştii silvici, unde au observat trei bărbaţi, care aveau asupra lor drujbe. La vederea organelor de ordine, cei trei au luat-o la fugă prin pădure în direcția localității Făget, din jud. Timiș. În cele din urmă, unul dintre suspecți a fost prins.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că  Adrian  Marius B, de 30 ani, domiciliat fără forme legale în localitatea Făget, județul Timiș, împreună cu ceilalți doi bărbați,  au tăiat 120 arbori, nemarcați, însumând 32,12 mc, în valoare totală de 6031 lei.

Având în vedere că  arborii tăiați sunt în zona forestieră din  competența Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, a fost solicitat un echipaj de jandarmi din cadrul Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Făget,  pentru luarea măsurilor legale.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie organelor silvice până la finalizarea cercetărilor.

Compartimentul Informare, relaţii publice şi cu publicul

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news