Jumătate din țară se află sub „asediul” mascaților de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aradul face, și el, parte din „Mafia Uleiurilor Industriale”, care a „sifonat” 29 de milioane de euro

descinderi
Distribuie:

 

Descinderi în Arad și jumătate din țară pentru destructurarea unei rețele care, se pare, mergea „ca unsă”

Jumătate din țară se află sub „asediul” mascaților de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) într-un dosar în care procurorii efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Conform comunicatul PÎCCJ,

„în cursul zilei de joi, 5 octombrie 2017, pe baza mandatelor emise de instanță, sub coordonarea procurorului de caz, poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. efectuează 53 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, precum şi a judeţelor Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Galați, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș și Vrancea,  la sediile sociale și punctele de lucru a 17 societăți comerciale implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri”.

Din cercetări a reieșit că unii operatori economici, care au introdus uleiuri industriale pe piața națională, ar fi evidențiat în actele contabile și în alte documente legale operațiuni fictive, care atestau îndeplinirea obligațiilor privind gestionarea uleiurilor uzate, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 29 de milioane de euro.

Poliția Română precizează, la rându-i, că „vor fi ridicate înscrisuri de la 44 de societăți comerciale importatoare de uleiuri industriale, care au beneficiat de astfel de certificate, emise de societățile implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor.

Din cercetări a reieșit că unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piața națională, ar fi evidențiat în actele contabile și în alte documente legale operațiuni fictive, care atestau îndeplinirea obligațiilor privind gestionarea uleiurilor uzate.

În acest mod, firmele importatoare  s-ar fi sustras de la plata taxei de 2 lei/litru către Fondul pentru Mediu, în vigoare în perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013, pentru diferența dintre cantitățile corespunzătoare obligațiilor anuale de gestionare și cantitățile de uleiuri uzate gestionate”.

Polițiștii arădeni au acordat suport de specialitate pe raza lor de competență în acest caz.

 

 

Categorie: Știri
Etichete: evaziune fiscala, I.G.P.R., uleiuri industriale
Distribuie:
Articolul anterior
Un weekend de cultură și artă în cadrul evenimentului „ARTĂ-ntr-o ARTĂ – Palatul Administrativ Arad ”
Articolul următor
Un pumn în gura libertății

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie