DE CARTIER Front 7

Klaus Iohannis l-a făcut CHESTOR pe împuternicitul Inspector-șef al IPJ Arad, Alin Petecel… nu ne întrebați DE CE!

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat ieri un decret prin care mai mulți ofițeri din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării și Serviciul pentru Telecomunicații Speciale au fost înaintați în grad.

Printre cei care au primit avansarea în gradul de CHESTOR (echivalent cu gradul de GENERAL-MAIOR  în armată) – „visul oricărui ofițer de Poliție!” – vorba oricărui ofițer de Poliție – se  regăsește Aurelian-Alin Petecel, fostul șef al IPJ Timiș, în prezent detașat pentru 6 luni în fruntea IPJ Arad, începând cu 31 august… și ajuns în funcția asta absolut intempestiv conform propriilor planuri (vezi întreg traseul în actualizările precedente)… aproape „disciplinar” d.p.d.v. (mai ales) politic – și, IATĂ: S-A DISCIPLINAT!

În secțiunea „Decrete semnate de Președintele României, domnul Klaus Iohannis din 27 noiembrie 2020” de pe pagina oficială a Președintelui României nu ni se comunică DE CE anume la-au înaintat pe comisarul-șef de 44 de ani Alin Petecel în gradul de chestor – deși acesta ar fi fost, după părerea noastră cel puțin, ȘTIREA ANULUI: scrie doar  „Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Petecel Aurelian-Alin din Ministerul Afacerilor Interne”!
Fără alte explicații.

„Așa poate oricine!” – vorba străzii… pentru că STRADA E AUTORITATEA pe care avansarea asta o lasă „cumva confuză”… Dacă te-ai plimbat în ultimele trei luni pe străzi, ai văzut mașinile de poliție cu colantele schimbate (nu punem poze azi… să nu-i stricăm sărbătoarea la om și nouă Sfântul Andrei și Zilele Naționale Libere… dar știți că ne e plin cloud-ul de ele!) stând de gardă la noii „stăpâni ai țigărilor” din Fortuna, Piața Mică și Intim… ai văzut cum cade șoricioic cu șoricioic pe stradă ca frunzele din copaci din Gară de la Aradul Nou până-n fundu` Bujacului și de la Măltăreț până-n Micălaca Veche (du-te numa` și numără… din mașină, cu bițigla sau, dacă ai coaie mari, pe jos: te sperii de câte grade iau ăștia!)… ai aflat că arestu-i plin (chiar dacă-i arestează – n-au unde să-i mai bage; magistrații-s mai izolați decât au fost vreodată: procurorii, judecătorii, avocații, polițiștii au coronavirus… sau dacă nu au, iau… sau dacă nu, fac rost!); ai simțit „siguranța pe străzi” care justifică ridicarea în grad a… Aradului (la urma urmei – că, na, suntem conduși de un CHESTOR!… nu-i puțin – vorba aia: „decât nimic?”).

Bună ziua și felicitări, domnule chestor dar să știți – dacă citiți, bine, dacă nu, vă traduce cineva ce urăm noi aici – „POLIȚIA ȘI JUSTIȚIA SUNT ÎN CARANTINĂ ȘI IMEDIAT INTRĂ PE CAMERĂ” – este cea mai dur-profetică vorbă pe care am auzit-o zilele astea.

P.S. Dacă în aceste trei luni, domnul chestor a lucrat la niște cazuri complicate, despre care vom citi în zilele, lunile și anii următori ca fiind niște „bijuterii polițienești”… ne cerem scuze anticipat pentru scepticismul cu care i-am urmărit activitatea… ba chiar sperăm s-o facem.

……………………………………………………

[ACTUALIZARE 1] (31 august, 2020) Comisarul-șef Alin Petecel preia conducerea IPJ Arad „până la încetarea situației care a condus la vacantarea funcției”

Conducerea inspectoratului a fost preluată, printr-un ordin semnat de același ministru, Marcel Vela, de către fostul comandant al IPJ Timiș (trei ani) și al IPJ Dolj (trei luni), comisarul șef Aurelian-Alin Petecel.

În vârstă de 43 de ani, Alin  Petecel a condus IPJ Timiș din 2017, când a fost numit tot prin împuternicire, inspector-șef. După ce a fost instalat definitiv pe funcție, a condus Poliția Timiș vreme de încă doi ani. În luna iulie a acestui an, Aurelian-Alin Petecel a fost împuternicit la conducerea IPJ Dolj pentru o perioadă de trei luni, mutarea sa la Arad fiind, până și pentru el, o surpriză.

Foto principal: https://www.sursadevest.ro

[COMUNICAT]

Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este împuternicit să comunice următoarele:

Cu data de 31 august 2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisarul-șef de poliție Tamaș Ioan Marcu a fost detașat să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, pentru o perioadă de 6 luni.

Cu aceeași dată, prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisarul-șef de poliție Petecel Aurelian Alin a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, până la încetarea situației care a condus la vacantarea funcției.

https://www.politiaromana.ro/

……………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (28 august, 2020) Răzbunare de „căcat cu servietă”: comisarul-șef Ioan Tamaș a fost mutat la comanda IPJ Vaslui

Inspectorul-șef al IPJ Arad, Ioan Tamaș, a fost detașat, prin Ordin de Ministru, la comanda IPJ Vaslui pentru o perioadă de 6 luni. Decizia i-a sosit în această în seara de joi, 27 august și i-a lăsat pe cei mai mulți dintre polițiști cu un gust amar… toată lumea știind de la ce și, mai ales, DE LA CINE I SE TRAGE.

De la numirea din 10 decembrie, 2019, a lui Gheorghe Stoian la comanda Instituției Prefectului Arad, comisarul-șef Ioan Tamaș nu a avut nicio zi fără hărțuieli și șantaje mai mult sau mai puțin „mantelate” din partea acestuia. Din toamna lui 2014 inspector-șef al IPJ Arad, Tamaș a ales să nu execute ordinele venite din partea Prefecturii  pe linie extra-polițienească, să își vadă de dosarele pe linie exclusiv judiciară și, mai mult, să lucreze la altele, noi, care vizează membri marcanți ai partidului de guvernământ – filiala Arad.

A avut „obrăznicia” de a nu se conforma politicii trasate de partid printr-un funcționar public pe care nimic nu-l recomandă ca superior al cuiva – una dintre cele mai abjecte slugi ale acestui regim, un personaj, de altfel, înjurat de absolut toată lumea – și… să sperăm că se va alege cu o experiență în plus și nimic altceva de pe urma acestei lupte duse cu arme murdare.

Lucian Valeriu, 28 noiembrie 2020 8:30

26198942-35CB-4CA4-B28C-1D2FC1C77851stoian