ȘTIRI

L-au prins pe GAUDI din Sântana… CĂMĂTARUL – nu arhitectul!

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Împrumuta bani cu 50% dobândă pe lună

Polițiștii orașului Sântana s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de camătă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din Sântana, care, în cursul anului 2019, ar fi oferit, cu titlu de împrumut, bani și produse din alimentara pe care o deține pe raza localității. Au fost identificate 16 persoane cărora bărbatul le-ar fi perceput, pentru sumele împumutate și produsele achiziționate, o dobândă de 50% lunar, reținându-le ca și garanție carduri de salarii, cărți de identitate și alte înscrisuri.

În urma percheziției domiciliare efectuate de polițiști, în imobilul dețint de bărbatul în cauză au fost depistate 12 carduri bancare, 5 cărți de identitate precum și înscrisuri cu care s-ar fi garantat returnarea sumei împrumutate de către părțile vătămate.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de camătă, polițiștii continuând documentarea activității infracționale a bărbatului în cauză.

Biroul de presă al IPJ Arad

***

Conform informațiilor noastre, cămătarul din Sântana se numește Gaudi Florin, are 39 de ani și face parte dintr-o… veche familie de cămătari de etnie rromă.

 

Critic Arad, 15 martie 2019 12:25