miercuri, februarie 8, 2023

La 14 ani după ce, în Calabria, și-a ucis concubina și i-a ars cadavrul, a fost prins la Dezna

Un bărbat de 50 de ani din Dezna, căutat de autoritățile judiciare din Italia pentru că și-a omorât concubina, a fost prins de polițiștii arădeni.

Conform publicației GAZETA ROMÂNEASCĂ, Ștefan Valea, 48 de ani, a fost condamnat la 16 ani de închisoare de Curtea cu juri de Apel din Catanzaro, pentru că a ucis-o pe femeia cu care a avut o relație, Monica Alexandrescu (37 de ani) și apoi a ars cadavrul.

Ștefan Petru Valea, condamnat definitiv

Femeia a fost ucisă de Valea la 8 septembrie 2008 cu două gloanțe cap în culmea unei discuții care a apărut pentru că ea a decis să pună capăt relației. Apoi, bărbatul a ars cadavrul în interiorul unei mașini, pe care apoi a împins-o într-un râu, în mediul rural din San Gregorio D’Ippona (Calabria). Cadavrul femeii a fost găsit  pe 14 septembrie, după ce soțul ei, în vârstă de șaptezeci de ani, din Vazzano, a raportat dispariția sa.

Victima, de fapt, a vrut să-i asigure copilului ei o viață fără suferințele și foamea pe care ea însăși le-a îndurat și pentru aceasta s-a căsătorit cu italianul de 70 de ani din Vazzano. Ștefan Valea nu a fost de acord.

Sentința încheie un proces foarte lung. Valea fusese condamnat la 24 de ani în primă instanță și apoi achitat în apel, hotărâre anulată de Casație, care a dispus un nou proces de apel.

[COMUNICAT DE PRESĂ]
Căutat pentru omor în Italia, depistat de polițiștii arădeni

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei ai orașului Sebiș, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru acțiuni speciale au depistat un bărbat de 50 de ani, din Dezna, căutat de autoritățile judiciare din Italia pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

În anul 2008, bărbatul și-a împușcat concubina, a ars cadavrul, în interiorul unei mașini, pe care a împins-o într-un râu din regiunea Calabria.

Bărbatul va fi prezentat magistraților Curții de Apel Timișoara, pentru luarea măsurilor legale.

Biroul de presă al IPJ Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news