SPORTURI

Lipova II și Viitorul Șepreuș se pregătesc pentru prima ligă din județ

 

Șoimii Lipova II și Viitorul Șepeuș,  sunt echipele situate pe primul loc în cele două serii de la Liga 5-a în momentul „înghețării” campionatului și-au dat acceptul verbal că sunt pregătite să facă pasul spre liga a IV-a, primul eșalon din județ. Ambele ar dori să joace partidele de pe teren propriu duminica pentru a respecta comunitatea din care face parte. Ambele combatante fac transferuri în această perioadă pentru a face față nivelului fotbalistic din eșalonul superior. Viitorul Șepreuș  a terminat prima în Seria B a Ligii a 5-a, la 4 puncte distanță de vicecampioana Frontiera Pilu. În prima serie din liga a V-a, Șoimii Lipova au avut un punct avans față de urmăritoarea Semlecana Semlac, două remize și două înfrîngeri au suferit Șoimii.  Să mai spunem că echipa din Semlac a promovat în Liga a patra în senonul anterior dar au renunțat să evolueze în liga a patra. Cu o echipă în Liga a III-a și una în Liga a IV- a orașul Lipova așteaptă noul stadion. Se prefigurează un campionat cu 14 echipe în liga a IV-a a județului nostru.

Zăbraniul se gândește la liga a treia

Din păcate nu e sigur că Șoimii Lipova echipa de liga a treia se întorce acasă în această toamnă chiar dacă a apărut gazonul pe noul stadion. În luna august FRF își va trimite, din nou, un reprezentant specializat în omologări pentru a verifica stadionul pe care va alege, în cele din urmă, să joace Lipova. Bineînțeles, dacă Victoria Zăbrani promovează după barajul în trei cu reprezentantele județelor Gorj și Caraș Severin, va trebui omologată și arena „Josef Scheirich” din Zăbrani. Să mai spunem că Comitetul Executiv al AJF Gorj a decis ca Știința Turceni să reprezinte județul Gorj la barajul de promovare pentru Liga a treia. Decizia a fost luată și ca urmare a faptului că următoarele două formații din clasament, CS Vulturii Fărcășești și CS Petrolul Bustuchin, au anunțat în scris AJF Gorj că nu pot îndeplini condițiile prevăzute în „Protocolul de reluare a competițiilor de fotbal amator” ce sunt destul de stricte. Ultima prezență a Științei Turceni pe scena eșalonului trei a fost consemnată în stagiunea 2014-2015 într-o serie din care a promovat UTA. Campioana județului Caraș Severin e a treia echipă repartizată în grupa de baraj pentru liga a treia unde este repartizată echipa din Zăbrani. Meciurile de baraj sunt programate la începutul lunii august.

Cosmin Gherman, 20 iulie 2020 6:56


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783