SPORTURI

Lipsă inspirație… lipsă șuturi pe poartă… lipsă victorie acasă! UTA – Academica Clinceni: 0 – 0

 

UTA – Academica Clinceni 0 – 0

UTA: Iacob – Tomozei, Da Silva, Benga, Roumpoulakou – Albu, Roșu – Miculescu, Hora, D. Rusu – Buhăcianu. Au mai evolut:  Ursu, Vlad Morar, Cipri Rus, Melinte. Antrenor: Laszlo Balint.

Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Jutric, Paraschiv, Patriche – Cebotaru, Gardoș,  – L. Dumitriu, Cordea, Sandu – Boiciuc. Au mi evoluat: Ionuț Petrescu, Cr. Tănase, Andronic, Achim, Cascini.  Antrenor: Ilie Poenaru.

Arbitri: George Găman (Craiova) – George Neacșu (Câmpulung Muscel), Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Zsabolcs Kovacs (Carei)

Observator de arbitri: Nicolae Grigorescu (Timișoara). Observator de joc: Marian Ivan

Academica a venit la Arad cu trei jucători veniți liberi de contract după despărțirea de echipa din Sibiu… o reîntâlnire  lui lbu cu fosta sa echipă. Oaspeții, cu mai mulți jucători ce au jucat toate meciurile din acest sezon – în vreme ce pentru UTA, doar Benga e integralist.

Meciul a debutat cu o ocazie arădeană după o fază fixă: o centrare a lui Rusu pentru Miculescu,  reluare periculoasă, deviată alături. În replică, experimentatul Gardoș a trimis un șut de la distanță, peste transverslă, în minutul 13. Buhăcianu, lansat printre doi adversari, a fost deposedat în fața careului în minutul 17. Cordea a ezitat și a fost blocat, apoi ultima fază notabilă a primei reprize, Boiciuc a reluat peste poartă cu 15 minute înainte de pauză.
Academica, conform statisticii, a dat toate golurile din acest sezon după pauză, în vreme ce arădenii au avut doar o singură astfel de reușită. Partea secundă a debutat cu o lovitură liberă periculoasă pentru oaspeți, dar fără rezultat. În minutul 59 Hora a tras blocat de un apărător, mingea a revenit la acesta, dar a tras pe direcția portarului, iar în minutul 63, Hora deviază o centrare din lovitură liberă rezolvată de Vâlceanu. În faza următoare Petrescu a tras de la 20 de metri, dar a respins de Iacob. În minutul 76,  Petrișor Petrescu cade în careu în contact cu Da Silva.
Deși a pierdut o  jumătate dintre jucătorii din sezonul trecut, Academica a pus presiune în multe momente ale jocului.

Campionatul se întrerupe, apoi UTA merge la Sibiu.

În atașamentul video – conferința de presă susținută de Laszlo Balint după meci. 

Cosmin Gherman, 6 octombrie 2020 5:46