ȘTIRI

Locțiitorul primarului de Sebiș, Radu Demetrescu, a pierdut definitiv procesul de INCOMPATIBILITATE cu ANI, dar spune că mai are o cale de ATAC a sentinței…

 

La data de 26 mai, 2015 Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Radu Demetrescu, viceprimar al orașului arădean Sebiș, emițând un comunicat de presă prin care anunța că edilul „Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 iunie 2008, întrucât deține, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul DEMETRESCU RADU „FISH PROD” PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.”

Procesul care a derivat din această constatare s-a întins pe parcursul a patru ani, sentința din prima instanță a fost atacată cu apel, iar ieri și-a consumat episodul final, la Înalta Curte de Casație și Justiție.
„Respinge recursul declarat de reclamantul Demetrescu Radu împotriva sentinţei civile nr. 282 din 26 octombrie 2015 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată în decizia Instanţei Supreme.

Conform declarației locțiitorul primarului ales de Sebiș, Gheorghe Feieș (la rându-i demis din exact aceleași motive) „am pierdut, dar am atacat sentința pe altă cale”. El nu a știut să ne spună (sau nu a înțeles exact formularea avocatului ales să-l reprezinte) în ce fel a atacat sentința, dar și-a declamat „nevinovăția totală. Acest proces are ca motiv achiziționarea unei părți a unei pescării din comuna Cermei, pe care am fost obligat de lege să o fac prin firma pe care mi-am deschis-o și cu care Primăria Sebiș nu a făcut niciun fel de tranzacție” – a declarat Radu Demetrescu pentru criticarad.ro.

Articol asociat:

[ACTUALIZARE 3] OFICIAL: Prefectul Județului Arad a emis ordinul privind ÎNCETAREA DE DREPT a mandatului de primar de Sebiș al lui Gheorghe FEIEȘ

Critic Arad, 12 iunie 2019 4:13