marți, martie 28, 2023

Lupaș crede că PNL și PSD au blocat intenționat soluționarea problemei CET

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Vine iarna și cu ea veșnica problemă a furnizării căldurii și apei calde în Arad. La Prefectură a avut loc un ultim episod din această poveste supărătoare pentru mii de arădeni. Întâlnirea a avut loc fără reprezentanți ai Primăriei, Lupaș considerând acest lucru o probă a rău-intenției administrației locale PNL.

„Dacă primarul Falcă, atât cât o mai fi primar, chiar îi păsa de ce se întâmplă cu arădenii racordați la CET, era prezent la această întâlnire. Nu îmi face nici mie o plăcere să mă văd cu el sau cu parlamentarii PSD, mai ales că de ani de zile le tot spun să aibă grijă că o să ajungem într-un punct critic cu CET-urile. Iată că acum un CET intră în faliment, iar pentru iarna aceasta celălalt CET va furniza căldură și apă caldă arădenilor, dar cel mai probabil la un preț mai mare al Gigacaloriei dacă nu este subvenționată diferența! Totul din cauza ineficienței primarului și politizării problemei de către PNL și PSD deopotrivă”, afirmă Lupaș.

Consilierul municipal acuză și reprezentanții guvernării PSD pentru că era nevoie de o soluție pe termen lung, nu ceva de avarie cum este acum cu CET Hidrocarburi. Lupaș consideră că auditul independent pe care l-a solicitat în 2015 dar nepus la transparență de Primărie ar fi fost crucial în aceste momente, în timp ce parlamentarii lui Liviu Dragnea ar trebui să dea dovadă de mai multă diplomație și înțelegere pentru arădeni, mai ales cum într-un moment critic când prea multe nu mai pot fi făcute.

„Au fost atâta timp în Opoziție și au criticat modelul Băsescu-Falcă, dar acum când au ajuns la Putere, PSD aplică fix același stil, fără înțelegere pentru cetățenii simpli care au de pierdut din urma războiului lor politic.  PSD trebuia să vină la această întâlnire crucialăcu o soluție ca să ajute Aradul, nu pe Falcă!Măcar o strategie concisă la nivel național, că mai sunt 17CET-uri prin țară cu probleme ca la Arad, dacă asigurări pentru fonduri guvernamentale nu se poate. Asta nu au priceput nici parlamentarii lui Dragnea, nici Falcă: când PSD și PNL se acuză reciproc fără să facă nimic cu adevărat în sensul rezolvării unor probleme pentru arădeni, nu câștigă electoral ci fac mai mult rău cetățenilor și Aradului”, declară consilierul municipal.

Oradea a fost dată drept exemplu bun de administrație publică locală care a reușit să facă ceva pentru CET și cetățenii săi, cu toate că politic se află în aceeași situație ca la Arad. Lupaș sugerează ca orgoliile personale să fie lăsate la o parte și să fie adusă pe masa discuțiilor o soluție viabilă pentru anii viitori, nu doar pentrua iarna care bate la ușă.

„Eu am spus tot timpul că nu trebuie să fie PSD un gică-contra, iar atunci când este în pericol confortul arădenilor trebuie aleasă calea diplomatică, chiar și cu un personaj politic ca Gheorghe Falcă. Sigur că manipulează, te jignește cu zâmbetul pe buze, încearcă să umilească public interlocutorul, dar dincolo de neplăcerile personale până la urmă ai gândul împăcat că ai putut face ceva pentru binele arădenilor”, concluzionează Marin Lupaș.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news