Mănăstirea Feredeu: Chemare la rugăciune în zilele de 19 și 20 iulie

 

Atestată pentru prima dată acum aproape 215 ani, cu referiri la existența unui schit și a unui paraclis lângă un izvor cu apă făcătoare de minuni, Mănăstirea Feredeu se deschide ca un Paradis în mijlocul paradisului. Deși geografic este plasată aproape de centrul județului Arad, la răscrucea dintre câmpie și deal, într-o zonă populată și declarat creștină, chemările ei (nu) sunt pentru oricine.

Pe data de 20 iulie, Mănăstirea Feredeu de la poalele dealurilor Şiriei, își aşteaptă credincioşii să îi calce pragul, biserica mănăstirii avându-l ca patron spiritual pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul.
Loc de pelerinaj pentru credincioşii din împrejurimi şi din toată Podgoria Aradului, mănăstirea îşi aşteaptă şi în acest an pelerinii ca să se închine aici, la ceas de sărbătoare. Încă din ajun cei prezenţi vor participa la programul sfintelor slujbe începănd cu orele 19, la Vecernia cu Litie.
În ziua praznicului, obştea monahală, soborul preoţilor slujitori şi mulţimea de pelerini îl vor întâmpina pe Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, care va oficia Sfânta Liturghie arhierească.

Programul sfintelor slujbe va fi următorul:

În ajun pe 19 iulie, începănd cu orele 19 – Vecernia cu Litie şi priveghere;
Pe 20 iulie, începănd cu orele 8.30 – Sfinţirea apei; Acatistul Sfântului Prooroc Ilie; la ora 9.30 – Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoţi. După Sfânta Liturghie se va oficia Taina Sfântului Maslu şi se vor citi molitvele de dezlegare.
Obştea mănăstirii aşteaptă cu creştinească dragoste pelerinii dornici să petreacă momente de înălţare spirituală la această vatră monahală.

 

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy