Marius Copil a părăsit din primul tur turneul de la Basel

 

Anul trecut venea din calificări la Basel și nu se oprea decât în ultimul act al turneului ATP 500, unde a dat peste Roger Federer favoritul gazdelor.

După turneul din Belgia unde a avut evoluții bune arădeanul Marius Copil a plecat direct spre Elveția, acolo unde avea de apărat punctele de anul trecut. În acest sezon organizatorii i-au oferit în ultimul moment un wildcard pentru a accede direct în primul tur pe tabloul principal. Arădeanul a fost astfel răsplătit după ce a impresionat anul trecut, cu două victorii în fața unor jucători din Top 10 ATP (Cilic și Zverev) și o prestație superbă în finala cu Roger Federer. Este o ediție specială în acest an pentru gazde și evident pentru Federer care va disputa meciul cu numărul 1500.

Marius Copil a debutat marți seara în ultimul meci pe arena principală în fața unui adversar incomod, spaniolul Roberto Bautista Agut, locul 10 ATP și  favorit 4 al turneului. A fost o seară de marți fără noroc pentru sportivul legitimat la CSM Arad, acesta a cedat în minim de seturi, 6 – 4, 7 – 5 . În primul set Agud (34 de ani) și a procurat repede o minge de break, preluând conducerea cu 2 -1. Marius a avut o singură minge de break pe care nu a fructificato, reușind în schimb 16 ași în meci față de doar 4 reușiți de Agud. Ibericul conduce acum cu  3 – 0 la meciuri directe. Marius Copil avea de apărat peste 300 de puncte la acest turneu, iar eliminarea prematură îi va aduce o cădere în clasamentul ATP, unde acum se află pe locul 82.  Arădeanul s-a ales cu un cec în valoare de 15.840 de euro, premiile totale la acest turneu se ridică la 2.082.655 euro.

Cosmin Gherman, 23 octombrie 2019 8:42


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783