sâmbătă, aprilie 1, 2023

Marius Copil a ieșit din primul tur, la Wimbledon, pierzând în patru seturi, după 3 ore de joc

 

Pe terenul cinci de la Wimbledon Marius Copil a dat piept cu olandezul Robin Haase în primul tur fiind singurul reprezentant al țării noastre în competiția masculină. În primul set cei doi au mers cap la cap aproape 50 de minte setul fiind decis în tie-break unde olandezul s-a impus la zero. Olandezul a salvat pe parcursul setului două mingi de break, arădeanul conducând autoritar la numărul de ași reușiți (5 – 1) Debutul setului secund a aparținut olandezului care a condus cu 3 – 0. Arădeanul a revenit egalând scorul la 4. Finalul setului secund a fost dramatic, olandezul s-a impus cu 7-5 după 44 de minute. Copil a reușit încă 4 ași în vreme ce olandezul 3. Setul trei a fost câștigat de aradean cu un break 6-4, Marius a reusit si 4 ași în 40 de minute rămânând în joc. Ultimul set a fost decis la fel ca și primul la capatul unui tie-break cedând cu 7-4. Deși a început extrem de solid și setul patru, conducând la un moment dat cu 2-0 și 3-1, Copil a cedat treptat inițiativa, iar Haase și-a adjudecat setul de care mai avea nevoie în tie-break, unde a fost mai inspirat în momentele importante. Să mai spunem că numai puțin de 13 ași a reușit arădeanul în acest set.
Pentru prezența în primul tur la Wimbledon, Marius Copil va primi un cec în valoare de 39.000 de lire streline și 10 puncte ATP. A fost a treia participare consecutivă a sportivului de la Arad

Să mai spunem că Gabriela Elena Ruse care anul trecut a câștigat urneul Ilie Năstase desfășurat la Arad a dat o replică bună mult mai valorosei A. Radwanska locul 30 WTA, scor  3-6, 6-4, 5-7. Românca poziționată aproape de locul 200 a fost foarte aproape de o mare victorie în setul 3 la scorul 5-5 a fost momentul psihologic al meciului.

Articol asociat:

Marius Copil dă astăzi piept cu Robin Hase, în turneul de MARE ȘLEM de la Wimbledon

Ultimele Știri

Related news