vineri, decembrie 2, 2022

Marius Copil joacă azi în OPTIMI la Roland Garros

 

După ce a ieșit din primul tur în întrecerea la simplu la Roland Garros Marius Copi locul 83 ATPl se orientase spre întrecerea de dublu. Arîdeanul nu mai evoluase din februarie 2019 la un turneu de dublu, însă a decis să-şi încerce norocul la Grand Slam-ul din Franţa – al doilea turneu ca importanță.

Copil a făcut pereche în premieră cu indianul Rohan Bopanna (39 de ani), cel care a evoluat o perioadă îndelungată alături de un alt român, Florin Mergea, în circuitul de dublu. Cei doi au făcut faţă cu brio la debut celor cotaţi cu şansa a şasea la câştigarea turneului. Bopanna şi Copil s-au impus cu 6-3 în primul set, iar în actul secund au avut nevoie de tie-break pentru calificarea în turul secund trecând de cuplul Raven Klaasen/Michael Venus (Africa de Sud/Noua Zeelandă),  după o oră şi 18 minute. După acest prim tur  Cei doi şi-au asigurat un cec de 23.000 de euro şi 90 de puncte ATP la dublu. În următoarea fază, Bopanna şi Copil au dat peste cuplul francez Benjamin Bonzi/Antoine Hoang, care a trecut în două seturi de un alt cuplu francez Ugo Humbert Adrian Manarino în minim de seturi 7 – 6; 6 – 3. Arădeanul și indianul au câştigat în două seturi identice cu 6-4, 6-4 în faţa francezilor după o oră şi 11 minute.Perechea câştigătoare şi-a asigurat un cec de 42.500 euro şi 180 de puncte .

Copil şi Bopanna vor juca astăzi la prânz în optimi contra sârbilor Dusan Lajovic şi Janko Tipsarevic. Perechea româno-indiană e considerată de casele de pariuri cu prima șansă. Dacă va trece de optimi, e posibil să se întâlnească cu perechea română-olandeză Tecău şi Rojer favoriți zece la câștigarea turneului dacă aceștia vor trece în optimi de Bob şi Mike Bryan.

 

Articol asociat: 

Marius Copil a rămas în întrecere la dublu în turneul de la Roland Garros

Ultimele Știri

Related news