marți, decembrie 6, 2022

MERE de la PERIAM – o afacere profitabilă în spatele căreia se află multă muncă și implicare [FOTO / VIDEO]

 

Miros adevărat de toamnă s-a simțit, odată ce am pășit în livada de la Periam din județul Timiș, alături de copilașii de la Grădinița P.P. „BAMBI” din Arad și copilașii unei grădinițe din Timișoara. Munca oamenilor din livada de la Periam este una demnă de tot respectul, nu este ușoară, însă toți angajații sunt binedispuși, motivați și extrem de implicați. M-a impresionat gestul unui angajat al fermei, care în momentul în care un măr a căzut pe jos s-a aplecat și l-a luat de jos, precizând că este foarte important să avem grijă de fructe – „fiecare dintre acestea sunt importante, întrucât ele sunt folosite atât pentru vânzarea lor ca fructe proaspete, cât și pentru obținerea sucului natural”.

Entuziasmul copiilor care au cules merele din pom, bucuria de pe chipul lor când gustă aceste fructe proaspete, dulci și sănătoase sunt semne vii, că ieșirile cu copiii la cules de fructe din livadă vor fi mereu cele mai frumoase activități ce pot fi organizate împreună cu cei mici. Amintirile acestor momente vor fi vii în sufletul lor, oridecâteori vor auzi de localitatea Periam, locul cu mere dulci.

Firma „KRONSTADT FRUCTE S.R.L ” are în prezent 20 de angajați, care zilnic se ocupă de culesul, sortatul și aranjatul în lădițe a merelor de Periam. Ferma deține culturi de mere, pere, caise, căpșuni, prune, cireșe, nectarine, piersici și gutui.

Am stat de vorbă cu domnul Călin Cioropar, reprezentant al fermei, care ne-a amintit de faptul că aceste mere sunt extrem de sănătoase și foarte gustoase, deoarece fiecare cultură este îngrijită cu mare atenție, lucru dovedit chiar de calitatea produselor.

” Deținem soiuri de mere verzi și roșii. Dintre cele verzi avem Golden Delicios, Golden Reinders, Granny Smith și Goldrush. Dintre merele roșii pe care le observați în livadă avem soiuri Jonathan, Idared, Gala, Fuji și Red Delicious” a precizat Călin Cioropar.

Când ești la fața locului este cu totul altceva și regret că tot mai puține cadre didactice ies la cules de fructe, legume sau să desfășoare alte lucrări de toamnă, activități pe care copiii de toate vârstele le savurează din plin.

REPORTER: „Ce gust au fructele culese chiar de tine?”

COPIL : Merele erau foarte bune, foarte foarte bune, de o mie de ori bune”.

În prezent există pe piață multe fructe ce sunt aduse din export, însă gustul merelor și perelor românești au gustul lor specific, dulce, zemos și extrem de gustos.

 

„La noi, fructele au gustul inconfundabil. Sunt dulci, iar când muști din fruct simți acea aromă adevărată, acel parfum de fruct adevărat. Am observat că astăzi, copiii au fost încântați să culeagă și să le mănânce. Le-am spus că dacă mai doresc să guste merele dulci de Periam, nu este nevoie să mai facă un drum până aici, deoarece acestea pot fi cumpărate și din supermarket-urile Lidl și Profi, atât din Arad, cât și din Timișoara. De asemenea, tot de la această firmă se poate cumpăra și sucul 100% natural, care este extrem de proaspăt și gustos, obținut din mere sau mere și pere” a mai adăugat Călin Cioropar.

 

 

 

 

De reținut este și faptul că merele sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, fiind recomandate în timpul dietelor de slăbire. Ele vin în ajutorul digestiei atunci când sunt consumate cu tot cu coajă, de asemenea sunt un excelent ajutor în păstrarea igienei orale: curăță dinții după orice masă și elimină mirosurile neplăcute.

 

 

 

 

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.