POLITICE

Mihai Fifor: „Guvernul Orban ascunde realitatea pandemiei“

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Guvernul Orban încearcă să-şi ascundă incompetenţa în gestionarea crizei şi pregăteşte cosmetizarea datelor oficiale. Orban şi Iohannis au rămas singurii lideri dintr-o ţară democratică care refuză cu încăpăţânare testarea în masă şi testele pentru imunitate, iar oficialii din Ministerul Sănătăţii au început campania de manipulare menită să justifice micșorarea numărului morților de COVID.

„Ultimele declaraţii ale secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, prefaţează un scenariu în care românilor li se vor servi informaţii false, care să arate un impact cât mai mic al epidemiei şi care să justifice măsurile adoptate de guvern. Moldovan încearcă să inducă ideea că persoanele infectate cu COVID-19, dar care aveau și alte comorbidităţi, nu ar mai trebui raportate.

Iar asta se adaugă faptului că Grupul de Comunicare Strategică nu raportează decât decesele cu COVID din spitale, nu şi pe cele din afara unităţilor sanitate. Este evident că în realitate numărul celor infectaţi şi numărul deceselor este mult mai mare. În acest moment, prin manipularea testelor şi a datelor prezentate oficial, guvernul ascunde sau cosmetizează realitatea. Nu știm care e numărul real al infecțiilor, pentru că asimptomaticii sau cei cu simptome ușoare nu au fost testați.

Nu știm care e numărul real al deceselor COVID, pentru că Guvernul nu raportează decât decesele din spitale. Nu știm câte decese au fost provocate de COVID-19 în afara spitalelor, la căminele de bătrâni sau la domiciliu. Nu știm dacă bătrânii care au murit singuri în casă au fost afectați de coronavirus, pentru că Guvernul nu a testat aceste persoane! Când Marea Britanie a introdus în rapotări decesele din afara spitalelor a devenit a doua țară din Europa, după Italia, în topul celor mai multe decese COVID-19.

Nu știm dacă e mai bine sau dacă e mai rău ca la începutul pandemiei! Nu știm dacă cetățenii vor fi expuși unui risc mare sau dacă, dimpotrivă, li se impun restricții nejustificate. Nimeni nu poate da un răspuns la aceste întrebări, pentru că Iohannis și PNL nu vor să facă teste prin sondaj sau teste în masă“, declară senatorul PSD Arad, Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Critic Arad, 7 mai 2020 9:42