ȘTIRI

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, promite că până la sfârșitul anului 2019, POLICLINICA MILITARĂ va fi FUNCȚIONALĂ. Vezi cum arată acum pe dinăuntru cea mai veche policlinică din Arad [FOTO]

 

Închisă oficial din februarie, 2014, dar aproape fără activitate după 2000, fosta Policlinică CFR, una dintre cele mai vechi instituții medicale din Arad va redeveni chiar mai mult decât a fost, dacă declarațiile pe care le-a dat astăzi Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, se vor concretiza în fapte.
Începând cu ora 10.00, ministrul Fifor a fost prezent la fostul Ambulatoriu CFR Arad, trecut recent din patrimoniul Ministerului Transporturilor în cel al Ministerului Apărării Naţionale. Obiectivul preluat de MApN va fi transformat, după lucrări de reabilitare şi modernizare, în Centrul regional medical de diagnostic şi tratament Arad şi va funcţiona în reţeaua medicală a M.Ap.N.

„La Arad, un nou centru de diagnostic și tratament ambulatoriu se alătură rețelei medicale a Ministerului Apărării Naționale. Am vizitat astăzi fostul Ambulatoriu CFR, pe care l-am preluat de la Ministerul Transporturilor, pentru a vedea la fața locului de unde pornim și unde vom ajunge până la sfârșitul anului 2019.

Poate părea un termen prea ambițios pentru transformarea acestei construcții, din starea actuală, într-un centru modern de tratament, dar vă asigur că este perfect realizabil.

Cele două direcții centrale ale MApN care au responsabilitatea implementării proiectului au finalizat preparativele pentru demararea procedurilor și, din prezentările făcute azi, la fața locului, de generalul de brigadă medic Ionel Oprea, șeful Direcției Medicale, și generalul de brigadă Gheorghe Soare, cel care conduce Direcția Domenii și Infrastructuri rezultă cu claritate viabilitatea soluțiilor tehnice proiectate.

Până la 1 iunie, anul viitor, este prevăzută reabilitarea infrastructurii și configurarea spațiilor și circuitelor funcționale.

În paralel, se vor desfășura achizițiile de mobilier și aparatură medicală și concursurile de încadrare a personalului. Vom avea 51 de posturi în organigrama de personal a Centrului regional medical de diagnostic și tratament Arad, dintre care 22 medici specialiști, restul fiind prevăzute pentru asistenți medicali, farmaciști, tehnicieni dentari, infirmieri și personal administrativ.

La sfârșitul anului 2019, militarii arădeni, atât cei activi, cât și în rezervă și retragere, membrii de familie ai acestora, precum și locuitorii municipiului și din zonele limitrofe (pentru că Centrul va fi accesibil tuturor celor asigurați în sistemul public) vor avea la dispoziție un centru de tratament modern, care va asigura servicii medicale prompte și de calitate” – a declarat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor.

În galeria foto puteți vedea cum arată actualmente policlinica CFR în interior.

Critic Arad, 10 august 2018 2:00

POLICLINICA-MILITARA-25POLICLINICA-MILITARA-24POLICLINICA-MILITARA-23POLICLINICA-MILITARA-22POLICLINICA-MILITARA-21POLICLINICA-MILITARA-20POLICLINICA-MILITARA-19POLICLINICA-MILITARA-18POLICLINICA-MILITARA-17POLICLINICA-MILITARA-16POLICLINICA-MILITARA-15POLICLINICA-MILITARA-14POLICLINICA-MILITARA-13POLICLINICA-MILITARA-12POLICLINICA-MILITARA-11POLICLINICA-MILITARA-10POLICLINICA-MILITARA-9POLICLINICA-MILITARA-8POLICLINICA-MILITARA-7POLICLINICA-MILITARA-5POLICLINICA-MILITARA-4POLICLINICA-MILITARA-3POLICLINICA-MILITARA-2POLICLINICA-MILITARA-1