Ministrul Educaţiei Naţionale apreciază Şcoala de Sudură din Arad

sudura 1
Distribuie:

 

Participantă la Târgul de Job-uri „EDU2JOB 2017”, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie din Arad, în parteneriat cu Colegiul Economic Arad, Şcoala de Sudură care funcţionează sub egida Filialei Arad a Confederaţie Patronatul Român s-a bucurat de un real succes.

Vizitând standul Şcolii de Sudură arădene, Ministrul Educaţie Naţionale domnul profesor universitar doctor Pavel NĂSTASE, a felicitat iniţiativa înfiinţării unei astfel de şcoli, mai mult a precizat: „Doresc să vă felicit pentru şcoala pe care o patronaţi, pentru premiul obţinut la Bratislava, şi sunt convins că în curând vor fi mulţi care vă vor urma exemplu, mai ales că aşa cum am spus şi eu şi aţi precizat şi dumneavoastră în ultimii ani avem un deficit tot mai crescut de meseriaşi care să acopere cerinţele economiei româneşti. ”

În prezenţa Ministrului Educaţiei Naţionale, domnul profesor universitar doctor Pavel NĂSTASE, a Inspectorului Şcolar Judeţean Arad, Claudius Lucian MLADIN, a rectorilor celor două universităţi Arădene, a conducerii Prefecturii şi Consiliului Judeţean Arad şi în special în faţa a numeroşi tineri veniţi la deschiderea EDU2JOB, directorul Şcolii de Sudură, ing. Ioan Marin CRIŞAN a vorbit despre importanţa învăţării unei meserii, deoarece în acest moment piaţa forţei de muncă şi economia românească are un mare deficit.

Vorbind despre învăţământul dual care acum este pe buzele tuturor, dl. Ioan Marin CRIŞAN a susţinut în discursul său împortanţa Şcolilor vocaţionale, precizând că: „Din exeperienţa pe care o trăim în viaţa de zi cu zi, ruptura prea mare care a avut loc de la desfiinţarea Şcolilor profesionale până în prezent, reluarea acestora, şi introducerea învăţământului dual va funcţiona însă cu mari sincope cel puţin un deceniu, până tinerii vor conştienţiza că este nevoie şi de meseriaşi.

Pentru a acoperi însă necesităţile din economie în general şi industrie în special, este necesară susţinerea Şcolilor vocaţionale de formare profesională, existente în prezent, în paralel cu introducerea treptată şi implementarea în totalitate a învăţământului dual.

Mai mult, Şcolile vocaţionale de meserii trebuiesc încurajate şi susţinute, deoarece în învăţământul dual limita de vârstă este de 26 de ani, şi încă există multe persoane trecute de această vârsă care doresc o reconversie profesională.

Este bine ca aceste Şcoli vocaţionale să îşi aibă un loc bine stabilit în continuare în procesul de pregătire a meseriaşiilor atât de necesari în funcţionarea îndustriei, dar şi în atragerea investitorilor srăini cărora le putem demonstra că avem forţă de muncă calificată la standardele cerute.”  

Categorie: Știri
Etichete: camera de comert ara, Ioan Marin Crisan, ministrul educatie, Pavel Năstase, scoala de sudura arad
Distribuie:
Articolul anterior
Ando – un blestem generic
Articolul următor
Câteva opinii la încheierea ediției a V-a a FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE TEATRU NOU

1 comentariu. Leave new

  • Dl ministru (remania-l-ar odata!!) a vizitat Edul2Job si nu a apreciat scolile profesionale ale plebeilor fara pile la ISJ, lasandu-se manipulat de Iuda (a se citi tradatorul de partid PSD, Generalu’), care, ostentativ l-a impiedicat sa intre-n vorba cu plebeii de la standuri, ducandu-l ostentativ la standurile furnizorilor de material biologic mai mult sau mai putin denaturat genetic, pentru universitatile mai mult sau mai putin performante; nu prea s-a atins scopul teoretic al evenimentului, care urma sa promoveze invatamantul profesional clasic, nu cacealmaua de invatamant dual, o gaselnita a Ministerului Muncii, prin care oamenii de 16-26 ani sa lucreze pe la firme pt suma de 200Ron/luna. Ma intreb ce fraieri accepta asa ceva. Cat despre faimoasa scoala de sudura Vagoane, sa nu uitam ca cei 500Ron per elev sunt dati gradual, dintre care 200 sunt tot de la stat iar restul sunt dati pe rand cate 100 in fiecare an. Si sunt obligati 5 ani sa se angajeze intr-un loc unde sa nu uitam de efectele nocive ale sudurii (impotenta e unul…OOPS!)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie