marți, martie 28, 2023

Misiune dificilă pentru SALVATORII arădeni: au intrat în BEZNA pădurilor din Ignești după un bărbat rănit GRAV de cablul utilajului pe care-l manipula [FOTO / VIDEO]

 

Seară grea pentru lucrătorii ISU din Sebiș și salvamontiștii de la „Salvospeo”  și aproape fatală pentru un bărbat de 40 de ani (a cărui identitate nu a fost făcută publică), găsit de un muncitor forestier în mijlocul zonei împădurite de pe raza comunei Ignești mai mult mort decât viu, la lăsarea întunericului.

La ora 18.50, maiorul George Pleșca, ofițerul de presă al I.S.U. Arad  informa că a fost trimisă o echipă de intervenție pentru o „persoană accidentată, posibil tăiată cu drujba, inconștientă în pădure, drum fara acces, în apropiere de Ignești. Intervine Detașamentul Sebiș, Salvaspeo, SMURD Arad si SAJ Sebiș”

Peste o jumătate de oră, „echipajele de intervenție a Detașamentului Sebiș – 8 subofițeri, SAJ Sebis – au ajuns pana la locul în care drumul devine inaccesibil. Au fost luate mijloacele de prim ajutor din autospeciale, targa,iar drumul va continua pe jos. Sunt de urcat aproximativ 3-4 km. Informații privind modul în care s-a accidentat bărbatul sunt puține și confuze. Acesta a fost găsit de un alt muncitor din zonă.”

 

La ora 20.50, „o echipă formată din Salvamont – Salvaspeo, pompieri și cei de la Serviciul de Ambulanță au ajuns la victimă. Bărbatul este în viață, în stare gravă. I se acordă îngrijiri medicale, apoi va fi pregătit pentru coborâre. Pana la ambulanță va fi coborât dacă este posibil pe targa speciala de la Salvamont Salvaspeo”, iar la 21.30, victima, identificată în persoana unui bărbat de 40 de ani, lovit în zona umărului, spatelui și capului de un cablu care s-a rupt de la un utilaj, prezenta leziuni multiple, „a fost stabilizat de către echipajul SAJ Sebis și de către paramedicii de la Secția Sebiș. În acest moment este coborât spre echipajul de SMURD Tim a Detașamentului de Pompieri Arad care a mers în sprijin și așteaptă la baza dealului.”

„Mulțumim colegilor de la Serviciul Salvamont Salvaspeo a CJA pentru ca au fost alături de noi și la aceasta misiune.”

.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news