„Misiune îndeplinită!”: Batalionul de Protecție a Forței „Golden Lions” revine acasă, în Cetatea Aradului, după 6 luni de misiune în Afganistan

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Batalionul de Protecție a Forței „Golden Lions” raportează: „Misiune îndeplinită!”

 

Ceremonia de repatriere din Afganistan a Batalionului de Protecție a Forței „Golden Lions” va avea loc joi, 15 aprilie, orele 09.00, în Cetatea Aradului.

În cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, Batalionul de Protecție a Forței „Golden Lions” a participat, pentru aproximativ șase luni, la misiuni de asigurare a securității Bazelor Militare Kandahar şi Bagram, împreună cu partenerii americani și cu forțe de securitate afgană.

Structura românească din teatrul de operații Afganistan a fost generată de Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”. De asemenea, din Batalionul de Protecție a Forței „Golden Lions” a făcut parte și o subunitate din Brigada 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”.

Detașamente ale Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu” au mai participat la misiuni internaționale, în teatre de operaţii din Kosovo (2003, 2004 și 2007) și Afganistan ( 2012).

Jurnaliștii interesați de activitate vor fi așteptați la sediul Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel RADU GOLESCU” din Arad, începând cu orele 08.15.

Din cauza restricțiilor impuse de situația epidemiologică actuală, ceremonia se va desfășura fără public.

***

[ACTUALIZARE – 15 aprilie 2021]: VIDEO de la Ceremonia de repatriere din Afganistan a Batalionului de Protecție a Forței „Golden Lions” care a avut loc joi, 15 aprilie, orele 09.00, în Cetatea Aradului accesând https://www.facebook.com/LaStradaTV/videos/3785701878150263

Foto: MApN

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6514
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy