duminică, februarie 5, 2023

Moarte „pe silent” la Casa Bata. Un medic de la Spitalul Județean pare a fi săvârșit un grav malpraxis, cu ucidere din culpă [ATENȚIE – FOTOGRAFII CU IMPACT EMOȚIONAL PUTERNIC]

 

Ionel Dumitru Filimon în vârstă de 52 de ani, strungar de profesie, angajat al cunoscutului complex turistic „Casa Bata” și-a pierdut viața în seara zilei de 17 august 2016 ca urmare a unui accident de muncă petrecut în incinta secției de prelucrare a lemnului aparținând resortului în timp ce utiliza un utilaj greu (gater). Condițiile în care bărbatul a murit la Spitalul Județean Arad, la câteva ore de la accident, sunt de domeniul absurdului macabru – dar deocamdată sunt învăluite în misterul unei tăceri inexplicabile din partea autoritățior – știrea pierzându-se undeva între Inspecția Muncii și Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova.

Conform martorilor și apropiaților decedatului care au acceptat să vorbească cu noi, Ionel Filimon a fost „dus cu Ambulanța la UPU Spitalului Județean Arad imediat după accident, în dimineața zilei de 17 august. Era conștient și nimeni nu-și punea problema că o să moară. A murit în aceeași zi, seara, dintr-o evidentă eroare medicală – un caz de malpraxis față de care vom depune plângere penală, pentru că a fost tăiat de către medic greșit!” Apropiați ai cazului  au mai declarat pentru site-ul nostru că nu-și explică, nicicum, de ce informația a trecut sub tăcere atâtea zile, „nimeni nesuflând o vorbă despre moartea unui om în condiții absolut revoltătoare, de vină fiind  sistemul medical, în primul rând și, desigur, medicul care l-a operat greșit!”

ITM Arad – VEZI AICI – nu și-a mai actualizat rubrica de comunicate de presă de la începutul lui iulie – și nu ar fi cea mai mare dintre probleme dacă nu ne-ar trimite nouă comunicate despre când moare un om, angajat cu acte în regulă și cotizant la instituțiile statului, în timpul programului de muncă, strivit de un utilaj – dar nu au trimis niciun fel de raport Poliției (polițiștii din Bata și Săvârșin au deschis dosarul de cercetare penală) și nici Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova,  (care a aprobat urmărirea penală pentru omor din culpă – deocamdată fără autor, doar asupra faptei).

Și ca și cum n-ar fi destul, polițiștii și aparținătorii așteaptă, de mai bine de o săptămână, certificatul medico-legal – singurul act în măsură să clarifice acest caz îngrozitor în detaliile sale – și asupra căruia vom reveni cât putem de curând.

Notă: Fotografiile sunt luate de la fața locului imediat după ce Ambulanța l-a dus pe pacient la UPU Spitalului Județean Arad (17 august, 2016, ora 11.00)

 

Ultimele Știri

Related news

5 COMENTARII

  1. Nimic concret. Cica „moarte „. Daca sunteti asa informati ca bietul muncitor a fost operat gresit, vrem detalii. Nu stim nici in ce stare a fost dus la spital, nici care parte a corpului a fost vatamata. Poate omul si-a taiat vreo artera vitala si moartea era inevitabila! Acest articol duce mai degraba a compunere de clasa a 8-a.

  2. Acest material de presă conține integral informațiile furnizate de familie și apropiați. Și asta pentru că sunt exasperați de tăcerea din jurul cazului, motiv pentru care au apelat la noi. Poliția a confirmat cazul, Parchetul Lipova nu a dat detalii din motiv de lipsă de personal, conducerea Spitalului nu a putut fi contactată pe motiv de telefon închis, ITM nu a făcut nici până acum raportul de informare către Poliție sau Parchet. Totuși, nu vi se pare suspect că până astăzi nu s-a aflat de accident în condițiile în care sunt virale întâmplări mult mai banale? În plus, dacă un membru al familiei afirmă că a murit din cauza medicului incompetent, apreciem că afirmația este reală cu atât mai mult cu cât și acum se așteaptă certificatul medico – legal. Mai mult, dacă e să vb strict medical, fără să avem studii la fel ca tine în medicină, ce ființă vie care are secționată o arteră vitală moare la interval de câteva ore? De regulă moartea survine instant prin pierdere masivă de sânge. Logic vorbind, accidentatul ar fi trebuit să fie găsit decedat de echipajul de pe salvare care nu avea cum să ajungă mai repede de 40 de minute având în vedere locația și faptul că cel mai apropiat spital este cel din Lipova. Deci pacientul încă viu a ajuns la UPU, în cel mai fericit caz, după 1 oră și 30 de minute. Dacă apropiații spun că era conștient, asta înseamnă că nu avea secționată nicio arteră vitală pt că nu rămâne nimeni conștient dacă 1 oră pierde o cantitate mare de sânge. Dacă prin absurd ai studii medicale și prin culmea absurdului ești la Spitalul Județean ceva, orice, de la portar la medic, te rog, fă-ne un bine și apucă-te de altceva.

  3. Asa ceva este macabru. Nu a murit la locul de munca si sa moara de mana medicului. Este ceva absurd. Imi pare foarte rău de bietul om.

  4. De fractură de bază de craniu ați auzit ? Putea să ajungă la spital conștient și pe propriile picioare și să moară după câteva ore sau chiar zile. Ca să nu mai faceți presupuneri inutile, precizez că nu sunt cadru medical și nu am vreo legătură cu vreun spital.

  5. Din pacate a murit un om deosebit, lasand in urma o familie distrusa de durere si o multime de prieteni indurerati. Totodata ni se confirma ca traim intr-un stat incapabil de a avea o reactie normala fata de cetatenii sai. Singura grija a statului este sa incaseze taxe si impozite si acelea alese cu grija sa nu „deranjeze” cumva unele persoane . Sistemul medical este praf, sistemul judiciar este si mai praf si oameni deosebiti mor cu zile pentru „vina”ca s-au nascut in Romania. Toate institutiile implicate sunt complice la aceasta crima pe care incearca sa o ascunda sub pres, ca de fiecare data cand deranjeaza pe cineva influent. Rusine, rusine.rusine. Dumnezeu sa va bata!!!

Comentariile sunt închise.