INVESTIGATII

Moarte „pe silent” la Casa Bata. Un medic de la Spitalul Județean pare a fi săvârșit un grav malpraxis, cu ucidere din culpă [ATENȚIE – FOTOGRAFII CU IMPACT EMOȚIONAL PUTERNIC]

 

Ionel Dumitru Filimon în vârstă de 52 de ani, strungar de profesie, angajat al cunoscutului complex turistic „Casa Bata” și-a pierdut viața în seara zilei de 17 august 2016 ca urmare a unui accident de muncă petrecut în incinta secției de prelucrare a lemnului aparținând resortului în timp ce utiliza un utilaj greu (gater). Condițiile în care bărbatul a murit la Spitalul Județean Arad, la câteva ore de la accident, sunt de domeniul absurdului macabru – dar deocamdată sunt învăluite în misterul unei tăceri inexplicabile din partea autoritățior – știrea pierzându-se undeva între Inspecția Muncii și Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova.

Conform martorilor și apropiaților decedatului care au acceptat să vorbească cu noi, Ionel Filimon a fost „dus cu Ambulanța la UPU Spitalului Județean Arad imediat după accident, în dimineața zilei de 17 august. Era conștient și nimeni nu-și punea problema că o să moară. A murit în aceeași zi, seara, dintr-o evidentă eroare medicală – un caz de malpraxis față de care vom depune plângere penală, pentru că a fost tăiat de către medic greșit!” Apropiați ai cazului  au mai declarat pentru site-ul nostru că nu-și explică, nicicum, de ce informația a trecut sub tăcere atâtea zile, „nimeni nesuflând o vorbă despre moartea unui om în condiții absolut revoltătoare, de vină fiind  sistemul medical, în primul rând și, desigur, medicul care l-a operat greșit!”

ITM Arad – VEZI AICI – nu și-a mai actualizat rubrica de comunicate de presă de la începutul lui iulie – și nu ar fi cea mai mare dintre probleme dacă nu ne-ar trimite nouă comunicate despre când moare un om, angajat cu acte în regulă și cotizant la instituțiile statului, în timpul programului de muncă, strivit de un utilaj – dar nu au trimis niciun fel de raport Poliției (polițiștii din Bata și Săvârșin au deschis dosarul de cercetare penală) și nici Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova,  (care a aprobat urmărirea penală pentru omor din culpă – deocamdată fără autor, doar asupra faptei).

Și ca și cum n-ar fi destul, polițiștii și aparținătorii așteaptă, de mai bine de o săptămână, certificatul medico-legal – singurul act în măsură să clarifice acest caz îngrozitor în detaliile sale – și asupra căruia vom reveni cât putem de curând.

Notă: Fotografiile sunt luate de la fața locului imediat după ce Ambulanța l-a dus pe pacient la UPU Spitalului Județean Arad (17 august, 2016, ora 11.00)

 

Lucian Valeriu, 2 septembrie 2016 2:13

bata9bata8-1bata6bata5bata4bata2bata1bata8

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783