SPORTURI

MOMENT MAGIC PENTRU ARAD: UTA este în LIGA I

 

Laszlo Balint la prima promovare ca antrenor, UTA revine după 12 ani în primul eșalon fotbalistic

FC Argeș  – UTA 1 – 1  (0 – 1)

Fără portarul Iacob și  Melinte integraliști până acum la care se adaugă suspendații Bustea și Romario Moise sunt piesele absente în startul jocului. Elevii lui Laszlo Balint au primit un stimulent de 1000 de euro la victorie plus primă de promovare. UTA a plimbat mingea frumos pânî în marginea careului gazdă în vreme ce piteștenii au ăncercat să surprindă cu mingi aruncate în careu.  Ursu a avut o jumătate de ocazie în minutul 29 pentru ca în minutul 35 la o ieșire greșită a lui Balauru care nu a ieșit hotărât, dar a acordat corner.

Minutul 39, Buhăceanu întoarce doi adversari și pasează pentru Pușcaș blocat de portar și e penalty.Portarul gazdelor este jucătorul  U 19 în echipa argeșeană, adus de la FCSB sub formă de împrumut, a bifat patru partide şi a apărat poarta României în preliminariile Campionatului European, evoluând în meciurile cu Ungaria, Cipru şi Austria. FC Argeș a revenit în mai multe meciuri când a fost condusă, dar portarul Ducan a greșit și în meciul cu Mioveni. După pauză Matiș a trimis paralel în fața porții arădene. Minutul 49 Alin Popa a tras direct în brațele lui Balauru. Arădenii au acuzat golul primit după pauză au avut șansă la două situații ale elevilor lui Ionuț Badea. Tot gazdele au trecut pe lângă gol în minutul 61, mingea trimisă de Buhăescu a fost reluată de A. Pop pe lângă vinclu. Antrenorul Laszlo Balint a securizat defensiva prin schimbările făcute. Meciul a scăzut în intensitate după ce gazdele au forțat câteva minute. Această parte secundă a jocurilor a adus dese schimbări în clasament în felul cum evoluau lucrurile pe stadioane. În minutele adiționale dictate de Bârsan Buhăescu a șutat în transversală din lovitură liberă obținută de Matiș.

Așa s-a marcat:

Minutul 40, A.Ioniță înscrie cu siguranță îm partea stângă  opusă a  portarului 0 – 1

Minutul 53, Răzvamn Matiș a reluat o centrare a lui A Popa, mingea a atins bara și a întrat în plasă, Florin Ilie a dezactivat o posibilă poziție de afară din joc a lui A. Popa, 1 – 1.

FC Argeș: Ducan – Tofan, Deslandes, Mih. Leca, Mușat – Prepeliță, I. Șerban – Matiș, I. Năstăsie, N. Popescu – Buhăescu.

Au mai evoluat: Alin Popa, Grecu, Brânzan, Șerbănică, Turda.

Antrenor: Ionuț Badea.

UTA: Balauru – Tomozei, Crișan, Fl. Ilie, Rumpoulakou – Miculescu, Cr.  Pușcaș, Isac, Ursu – Al. Ioniță, Buhăcianu. Au mai evoluat: Ciucur, Melinte, A. Rus, C. Rus, Jebari. Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitri: Marcel Bîrsan – Radu Ghingiuleac (București)- Daniel Mitruți (Craiova). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești).

Observatori FRF: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) și Marian Lumânare (București).

CS Mioveni – Petrolul 1 – 2

Rapid – Turris 1 – 1 (egalitate în ultima fază minutul 97 și astfel Turris a părăsit locul doi cu promovare directă)

CS Mioveni e la baraj.

UTIȘTII AU SĂRBĂTORIT PROMOVAREA PE PLATOUL PALATULUI ADMINISTRATIV

Publicată de Lucian Valeriu pe Duminică, 2 august 2020

 

Cosmin Gherman, 2 august 2020 8:48

liga2UTAbalint-la-argesarges-uta4