Muzeul de Artă vernisează expoziția „Carol WOLFF – restituiri”, cuprinzând lucrările celui mai cunoscut portretist al personalităților implicate în Unirea de la 1918

carol wolff 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Expoziție de pictură „Restituiri. Carol Wolff”
Sala „Ovidiu Maitec”/ Muzeul de Artă Arad
Vernisaj: miercuri, 11 septembrie 2019, orele 18.00, Muzeul de Artă Arad, str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj 2, sala „Ovidiu Maitec”;
Expoziția Restituiri. Carol Wolff – organizată în colaborare cu Asociația Kölcsey Arad – reunește portrete, scene de gen, naturi moarte și peisaje din patrimoniul Complexului Muzeal Arad, cel al Muzeului Național al Banatului și din colecții particulare.
Curatori: Adriana Pantazi și Fekete Károly

„Semnătura Wolff K, Wolff sau C. Wolff  identifică artistul omonim a cărui biografie este extrem de lacunară. Cu origini în localitatea Pâncota (județul Arad) – născut în 4 mai 1869 / decedat în 1944 –, Carol Wolff s-a format profesional în mediul artistic münchenez, unde a frecventat Școala particulară de pictură a lui Simon Hollósy. În anii 1896 și 1897 numele său se regăsește printre cele ale studenților care și-au urmat maestrul la Baia Mare. Din 1898 a participat consecutiv până în 1918 la Salonul Național, organizat primăvara și toamna la Budapesta, unde a expus scene de gen.

După stabilirea la Arad – la începutul anilor ’20 – , pentru Carol Wolff  subiectul predilect a fost portretul. I-au fost comandate, de către instituția Primăriei, portretele regilor Ferdinand și Maria,  cele ale personalităților politice locale implicate în Unirea de la 1918 (Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop) sau ale unor primari și prefecți din perioada de început a administrației românești (Ștefan Anghel, Ioan Robu, Cornel Luțai, Iustin Marșieu, Mihai Mărcuș). Odată dobândit statutul de bun portretist, dublat de garanția conferită prin comenzile venite din partea autorităților, semnătura lui Wolff este tot mai des întâlnită în interioarele burgheziei locale, în cele ale intelectualității orașului sau din împrejurimile lui”, Adriana Pantazi, istoric, Complexul Muzeal Arad.

carol wolff

Organizatori: Complexul Muzeal Arad, Asociația Culturală „Kölcsey” Arad.

Proiect expozițional realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad, Primăriei Municipiului Arad și Centrului Municipal de Cultură Arad.

Mai multe detalii despre eveniment – pe https://www.facebook.com/events/1145529068979910/

Categorie: Știri
Etichete: Asociația Kölcsey Arad, Carol Wolff, Pancota
Distribuie:
Articolul anterior
România e Campioana Europei la tenis de masă. Arădeanca Dana Dodean a făcut un meci excelent
Articolul următor
Baschetbalistele de la FCC Arad au bifat două succese în Serbia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie