Muzeul din Arad este prezent la „Pavilionul de Artă București”, 2016, cu șapte compoziții și peisaje abstracte

muzeu2
Distribuie:

 

COMPLEXUL MUZEAL ARAD/MUZEUL DE ARTĂ ARAD, INVITAT LA ART SAFARI – PAVILIONUL DE ARTĂ BUCUREȘTI 2016

Palatul Dacia (str. Lipscani 18-20), București

05-15 mai 2016

După experiența din anul 2015, când Muzeul de Artă / Complexul Muzeal Arad a participat cu un stand propriu (pictori români moderni), extrem de bine apreciat, de astă dată organizatorii Art Safari ne-au invitat cu lucrări integrate conceptului expozițional centrat pe sărbătorirea centenarului Dada.

Sub semnul avangardei – moment marcant pentru arta românească și universală – sunt reunite lucrări de la 22 de muzee din România și 6 colecții particulare.

„Muzeul din Arad participă cu cinci compoziții și peisaje abstracte realizate de Hans Mattis-Teutsch (1884-1960) între anii 1913-1922 și două lucrări reprezentative pentru arta oficială din anii ‘50, pictate de Max Hermann Maxy (1895-1971). Mama eroină și În uzina Reșița – picturi “rupte” oarecum din contextul expozițional – au fost selectate de către curatorul Raya Zommer-Tal (director și curator șef al Janco – Dada Museum din Ein Hod / Israel, expert internațional în studiul mișcării Dada și al operei lui Marcel Iancu) cu intenția de a oferi un profil complet pentru artistul M. H. Maxy” – Dr. Adriana Pantazi – muzeograf la Muzeul de Artă Arad/ Complexul Muzeal Arad.

Cea de-a treia ediție a Pavilionului de Artă București – Art Safari, cea mai mare expoziție de artă din România, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului București, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și al Federației Europene a Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO, se desfășoară în Palatul Dacia-România (str. Lipscani 18-20), în perioada 5-15 mai 2016.

În doar 11 zile, 60 de galerii și instituții culturale din țară și străinătate, 5 colecții private expuse în premieră și o expoziție centrală de 350 de opere în cinstea Centenarului Dada îi vor determina pe vizitatori să pună la îndoială tot ce cunosc.

Cea mai mare expoziție de artă din România este o expoziție rebelă, o expoziție care generează întrebări incomode la adresa societății și a scopului artei, la sensibilități burgheze și norme tradiționale. Publicul este chemat să descopere ce înseamnă un Palat al artei, repus cu ocazia Art Safari 2016 în circuitul urban și în istoria Bucureștilor. Palatul Dacia-România – locul în care arta se întâmplă.

 

(Comunicat de presă – Departamentul de Relaţii Publice – Complexul Muzeal Arad)

Categorie: Știri
Etichete: arta, Complexul Muzeala Arad, dada, muzeu, pavilionul de arta, safari
Distribuie:
Articolul anterior
[RUBRICI] ACCENTE – Despre politețe
Articolul următor
[STUDIU DE CAZ] Întreprinderi Ce oferă servicii producătorilor de mobilă – o analiză „Financial Trends”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie