joi, decembrie 1, 2022

[NOU ÎN ARAD] IBIS Styles – un hotel care a intrat în istoria Aradului prin industrie, geografie, economie și (cine s-ar fi gândit?) MUZICĂ [GALERIE FOTO]

 

SUBIECTIV

Cine ar fi pariat pe povestea „un muzician amator care, de când era mic și până ieri a ars-o boem, în band-uri (aproape) underground, va ajunge un om de afaceri de anvergură internațională, proprietarul unui hotel de 12 milioane de euro construit de el însuși de la A la Z”? În spațiul ăsta bântuit de blestemele tuturor națiilor care s-au bătut între ele încă „de la prima întâlnire” – și-s multe, „frate”: de la „dacii și romanii” pentru Ziridava, trecând prin huni și cumani, vizitat de vizigoți, pecenegi și ostrogoți, civilizat de italieni benedictini, cucerit de turci și rupt în freză de tătari, repopulat cu unguri exilați, cumpărat de evrei și administrat de austrieci, mereu înconjurat de „țigani de centru”, ocupat de comuniști și invadat de moldoveni, actualmente metisat între italieni pensionari și oltence plus moațe, condus sinistru de un individ cu apartenență incertă, lacom și prost?!
Nimeni – vă garantez eu… că-i cunosc aproape pe toți.

Mă uitam, în vreme ce „cocktail”-izam, la Gabi Pecican, la Luci Nagy, la Dănilă, la maestrul Virgil Iuga, la Basil, la Attila și, nu în ultimul rând, la mine… cum noi avem care-cum „mai nimic” d.p.d.v. material, ca să zic așa… ce-i pe noi îi și-n valiză… averea noastră încape pe-un stick, iar omul ăsta, care acum ne-a invitat la inaugurarea hotelului său propriu și personal… iaca!
Noi am crezut că Flavius-Alin Bălaj e „doar” rocker de-al nostru… când colo, el e „și„ industriaș-constructor!

…cel costumat ca Axl Rose în „November Rain” fiind Alin „MR. FAB” Bălaj… pentru cine îl cunoaște și mai puțin decât noi, prestând „operațiunea tăierii panglicii” în seara inaugurării oficiale a hotelului căruia i-a fost creier și îi este proprietar.

Am amânat câteva zile prezentarea a noului  hotel ibis STYLE pentru că majoritatea colegilor mei au fost mai harnici și au scris înaintea mea, dar și curios să citesc, nu-i așa?, „comentariile arădenilor” la linkurile postate. Așa cum mă așteptam… plin de hateri: clienți ai niciunui hotel mai de Doamne-ajută sau, pur și simplu, caractere mici și invidioase, „concurență fără fair-play”, cocalarisme gen „Prefer hotel roberto de la UTA sau mily din gradiste. Acolo dau in giantă cu doăzej de lei pe nuapte” („impresie” luată cu copy-paste).
De aici introducerea… Care, de altfel, se pretează oricărui articol care se scrie în Aradul ăsta.

IBIS STYLES Arad este un hotel original – trascenzând franciza

Este o franciză cumpărată de la o cunoscută multinațională, de acord, dar realizarea își depășește modelul, fie și dacă luăm în considerare APECTUL PATRIOTIC al designului – foarte atent la „amprenta memoriei”. Și cum să-l ignorăm, ca arădeni? Detaliul care face diferența este omagiul adus industriei locale așa cum s-a conturat aceasta în ultimul secol. O reverență etalată în fața memoriei celui mai „valabil istoric personaj” pe care l-a dat Aradul lumii, Francisc von Neuman, Baron de Végvár, a fabricilor sale care odată uluiau Vestul. Pe pereții băilor camerelor de hotel (care seamănă între ele doar la capitolul „confort”) sunt încastrate texte din activitatea sa, o sală de conferințe îi poartă numele, iar restaurantul de la parter e tapetat cu tablouri care înfățișează… lumea mai bună, cel puțin din punct de vedere industrial, în care trăiam acum 70 – 100 de ani.
În galeria foto puteți vedea despre ce e vorba… dar cel mai indicat ar fi să-i faceți o vizită, ca să comentăm în cunoștință de cauză. Cred că-i gratis o vizită de informare.

OBIECTIV

Opt milioane de euro (credit bancar) a costat, până acum, construirea ibis Styles de pe Calea Aurel Vlaicu, lângă Zona Industrială Vest din Arad, fiind singurul hotel de acest gen din România,exceptându-l pe cel din București – care este nișat puțin diferit. A fost inaugurat oficial pe data de 25 aprilie, 2018, după patru luni de „soft opening”.

La conferinţa de presă  au fost prezenţi proprietarul hotelului, managerul general, reprezentanţii Accor Hotel şi Orbis Hotel Group, primii fiind deţinătorii lanţului de hoteluri ibis, cei din urmă partenerii strategici pe Europa de Vest ai celor dintâi, şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Proprietarul hotelului a vorbit despre mândria de a deschide singurul hotel de gen din România (în ţară există mai multe hoteluri ibis Budget, dar niciun hotel ibis Styles, concept mai nou, cu un standard mai ridicat, care permite design personalizat pentru locaţie), faptul că s-a reuşit inaugurarea lui acum, la zece ani de când a decis să ridice hotelul, de sufletul, bucuria şi enegria pe care le-a pus în ridicarea acestuia. Dar mai ales despre faptul că tema aleasă pentru designul hotelului a fost industria, dată fiind plasarea investiţiei pe Calea Aurel Vlaicu (bulevard plin de investiţii majore), istoria industrială a Aradului, profilul firmei pe care o conduce de ani de zile, vecinătatea cu cea mai mare zonă industrială din municipiu şi nu numai.

„E greu de transformat industria într-o stare de veselie şi bună dispoziţie, dar sper că am reuşit cu acest hotel”, a declarat Alin Flavius Balaj, iar Gheorghe Falcă a reușit o frază istorică, declarând că „acest hotel este cel mai mare hotel privat construit în toată istoria Aradului” – drept pentru care-l felicităm pentru documentare.

Grupul „Accor Hotel” deține  25 de branduri prezente în 100 de ţări înși are 4.300 de hoteluri răspândite în toată lumea. Partenerul strategic pe Europa de Est al grupului, Orbis Hotel Group, are, de asemenea, 126 de hoteluri în 16 ţări. „ibis Styles este un brand economic nestandardizat al cărui concept de bază îl constituie designul şi bunadispoziţia” – a spus reprezentanta grupului.

Hotelui are 72 de camere, trei meeting room-uri şi o sală multifuncţională, loc de joacă pentru copii etc. Echipa hotelului este formată din peste 40 de angajaţi, hotelul urmând să deservească atât clienţi de tip business, cât şi pe cei aflaţi în tranzit.

Tarifele sunt dinamice, oscilând între 50 și 60 euro pe zi hotelieră, o cameră single.

„Orbis este cel mai mare operator hotelier din Europa de Est, cu 126 de hoteluri, şi este francizorul exclusiv pentru toate mărcile AccorHotels în regiune. Suntem încântaţi să introducem în România, în parteneriat cu FAB Industry, brandul ibis Styles, bine cunoscut şi foarte apreciat la nivel internaţional. Deschiderea ibis Styles în Arad confirmă ambiţia noastră de a ne consolida poziţia de lider în regiune dezvoltând în continuare reţeaua noastră de hoteluri, în special prin parteneriate cu investitori puternici”, a declarat Sylwia Pawelczyk-Masluk, membru al Comitetului de Management Orbis / AccorHotels Europa de Est.

FEEDBACK

Am ales doar una singură din opiniile exprimate public de cineva care… chiar știe despre ce vorbește – cel puțin ca turist.
Alpinistul Zsolt Torok a vizitat nișe hoteluri la viața lui!… Calitățile pe care le posedă ne justifică citarea opiniei sale, pronunțată pe facebook:

„De acum în Arad o nouă unitate de măsură!
Pentru cei care aleg arta, designul, concepția aproape de om, Hotel Ibis Styles este hotelul unde te simți ca acasă.
Stilat, extravagant și ingenios cu o simbolistica ce aduce în vremurile moderne povestea frumoasa al industriei arădene cu ce ne mândrim.
Modernul astfel se îmbină cu istoria iar hotelul mereu înseamnă o descoperire nu doar un loc unde dormi și mănânci ceva și atât. Este chiar o pernă de arta gândită cu pasiune și imaginație.
Hotelul acesta e culoare, e viu.
Flavius Alin Balaj MR. FAB a ridicat standardul în Arad, ideea lui acum este un punct de reper.
Am  participat la inaugurarea hotelului care, la fel ca și clădirea, este din alt film.”

 

 

Ultimele Știri

Related news

5 COMENTARII

  1. Intradevar acum nu mai mergi cu o prostituata la o camera cu ”dojda lei”,vi aici la 100 euro pe noapte ceea ce inseamna ca si rangul Don-Juanilor este unul ridicat.Adica,aici la ”đat in geanta” vor venii numai nume sonore iar petrecerile de swingereala vor fi pe alese. Mr Fab,mai bine facea pasajul ala peste centura,dar de asa hotel aveam nevoie toti,mai ales ca de la fiecare etaj poti vedea Sena,de la 2 Luvru,la 3 Amazonul,4 Pissa….si tot asa…..Altcumva se sta in Arad acum.Felicitari….

  2. Adevaratul hotel ibis ii la sibiu…asta poate se vrea un fake cu coronita

    • Ibis e un lanț hotelier. Nu exista „adevaratul” . Au in Viena, Salzburg, etc.

  3. Flavius felicitari ! Ești un om bogat: Ești sănătos,muncitor la greu FAMILIST,cu mult bun simț și investești in Arad.Flavius ignoră pe cei care te critică deoarece sunt zdremțe de șters pizda.

Comentariile sunt închise.