Brunch-ul este o combinație între micul dejun și prânz. Cuvântul telescopat provine din fuziunea cuvintelor englezești „breakfast” (micul dejun) și „lunch” (masa de prânz) și a intrat în dicționarele românești în 2000 – din 2009 găsindu-se și în DEX. În Vest, oamenii din mediul de afaceri, cei ocupați cu drumuri multe pe parcursul zilei „iau brunch”- ul în jurul orelor 11-12, „împușcând doi iepuri”… combinând felurile de la micul dejun și prânz. „La brunch, consumul de alcool este acceptat social” zice Wiki.
Mr. Brunch este un nou restaurant în Arad, deschis pe Bulevardul Revoluției, la nr. 86 (exact vizavi de intrarea în Hotel Continental) a cărui inaugurare s-a produs aseară (17 noiembrie, 2017… să fie cu noroc!), în compania cercului de prieteni și colaboratori ai patronului – tânărul arădean cu studii de design și arhitectură modernă în Norvegia și o mulțime de lucrări foarte apreciate în vestul României, Marius Tipei.
E… altceva – sigur că oricine care deschide un restaurant pune „placa cu altceva”… dar acest restaurant e… chiar ALTCEVA. Probabil „următorul nivel de luat masa în oraș”, nișabil, aici în Arad cel puțin, pe clasa (era să zicem „casta”) tinerilor „de bani gata”, „pe banii lor” și angajaților de multinaționale. Nu sunt mulți, dar sunt stabili, dacă nu le „tragi țepe” – de aceea anticipând succesul restaurantului…
E suficient să răsfoiești MENIUL… London Breakfast – ouă benedict, bacon, cârnăciori, ciuperci, roșii coapte, fasole roșie; Spanish Brunch – ou, bacon, roșii cherry, usturoi, ciuperci, parmezan + desert + drink gazpacho (în galeria foto, complet)… oricât de gurmand înfometat ai fi… se încadrează! 🙂 Bașca supe-cremă de ciuperci cu ceva și germeni de grâu deasupra… o să fii uimit, dacă nu te știi cu problema, de ce știu să facă. Din 25 de grame de cremă de aia te saturi ca dintr-o porție de 250 de grame… iar dacă ții dietă… dacă ești fanul propriului tău corp… cum bănuim că e aproape toată lumea.
Este deschis și sâmbăta și duminica… e recomandabil de frecventat între orele 10 și 14, dar și seara și… da, e altfel!
4 comentarii. Leave new
Din pacate servirea lasa de dorit, timp de asteptare foarte mare, ospatarii nu au fost capabili sa ia o comanda completa, intr-un grup de 6 persoane unul a ramas fara comanda, la desert ni s-a atras atentia ca au ramas fara zmeura si afine, fara fresh de portocale si asta numai in a doua zi de cand au deschis, deci un NU din partea mea.
Daca erai client mrBrunch stiai ca nu au ospatari…ci ospatarite:)) haterii ăștia
e blestemat locul ala. dupa patiserie nu a fost nimic de calitate acolo
De ce zici asta? Magazinul cu donuts erau chiar ok, insa populatia din Arad, nu e obisnuita cu lucruri faine. Mult succes Mr. Brunch !