Nu e momentul să fim pesimiști! O să avem un spațiu de 500 de metri pătrați destinat „recreării patrupezilor”, de care „să se bucure” cei 170.000 de locuitori întinși pe 4.618 hectare

parc 2 1
Distribuie:

 

Din cei  252,85 de kilometri pătrați cât are în administrare, Primăria Muncipiului Arad a găsit, în sfârșit, în anul de grație 2018, un spațiu în care să amenajeze un plimbător pentru câinii de companie de care să se bucure cei 170.000 de locuitori (fără italieni!) câți spune ultimul recensământ că populează Aradul. „Primul parc destinat recreării patrupezilor” are 500 de metri pătrați și este situat în Micălaca, zona „Orizont” (zisă și „nu te muta acolo!”). „Marea investiție” costă administrația 132.570 de Euro, iar în acești bani intră reabilitarea unei fântâni arteziene (de care lumea a uitat demult și a cărei utilitate era… evidentă!), un grup sanitar tip „capsulă” („care să poată fi utilizat şi de către persoanele cu dizabilităţi”), un gard de plasă „dublat de vegetație”, niște bănci, coșuri de gunoi și o țâșnitoare… maxim două… să aibă și boschetarii (de fapt, adevărații „stăpâni ai zonei”) unde își arunca pungile și de unde bea apă.
Până să îl vizităm, citim comunicatul de presă despre „europeana realizare”… pentru care primarul Gheorghe Falcă a organizat inclusiv o conferință în Sala „Ferdinand” a Palatului Administrativ. (L.V.)

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În Arad se amenajează primul parc destinat recreării patrupezilor

Amenjarea unui loc special destinat plimbării şi recreării patrupezilor este parte a obiectivului de investiţie al municipalităţii arădene „Amenajare grup sanitar şi reabilitare fântână în Parcul Sfânta Maria din Municipiul Arad”.

Amplasat în cartierul Micălaca, Parcul „Sfânta Maria” (fost „23  August”)  are o suprafaţa totală de peste 21.000 mp, din care 9.010 este concesionat de Biserica Ortodoxă Micălaca Veche, iar restul de 12.830 mp este domeniul public al Municipiului Arad. Fiind singurul parc din zonă, folosit atât de copii, cât şi de adulţi, el este asimilat cu o zonă de centru a cartierului. Din acest motiv, municipalitatea arădeană a considerat oportună realizarea unei investiţii care presupune: reabilitarea fântânii arteziene decorative realizate înainte de 1989, care nu mai este funcţională de mulţi ani, amplasarea unui grup sanitar tip capsulă care să poată fi utilizat şi de către persoanele cu dizabilităţi şi nu în ultimul rând amplasarea de mobilier stradal (bănci, coşuri de gunoi, rastel de biciclete, ţăşnitoare de apă potabilă).

Mai mult decât atât municipalitatea s-a gândit şi la posesorii de animale de companie care frecventează parcul. Tocmai din acest motiv s-a ales ca în această locaţie să fie amenajat primul parc din municipiu destinat recreării patrupezilor.  Zona amenajată în acest scop va avea o suprafaţă totală de 500 de metri pătraţi şi va fi împrejmuită cu un gard metalic dublat de vegetaţie în partea exterioară. Parcul va fi prevăzut cu un dozator de saci şi un coş de gunoi pentru reziduuri.

„În acestfel, Primăria Municipiului Arad răspunde numeroaselor solicitări venite din partea deţinătorilor de animale de companie din zonă.“, a completat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă în cadrul conferinţei de presă susţinută joi, 8 noiembrie 2018.

Prinrealizareainvestiţiei se aduce un plus de confortcelor care dorescsă-şipetreacătimpul liber înparc, se vorasiguradotările strict necesareşi nu înultimulrând se varepuneînvaloarefântânaexistentă, care vaîncântapriviriletrecătorilorsau ale celorce se voropriînparc

Întregul proiect de „Amenajare grup sanitar şi reabilitare fântână în Parcul Sfânta Maria din Municipiul Arad” costă aproximativ 617.000 de lei (TVA inclus). Lucrările au început la sfârşitul lunii septembrie şi se vor încheia la finele lunii noiembrie.

Biroul de presă al PrimărieiMunicipiului Arad

 

Categorie: Știri
Etichete: Biserica Ortodoxă Micălaca Veche, Gheorghe Falca, micalaca, parc caini, Parcul „Sfânta Maria”
Distribuie:
Articolul anterior
Pornind de la desființarea SMURD Nădlac, Pistru ajunge la concluzia că „PNL își bate joc de viețile oamenilor!”
Articolul următor
Ei sunt cei 11 JANDARMI „proaspeți” care au fost repartizați după absolvire la Arad, Lipova, Chișineu Criș și Săvîrșin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie